Environrezort na ITF Slovakiatour

NETKY.SK • 19 Január 2012, 14:26 • 2 min
Environrezort na ITF Slovakiatour

Environrezort na ITF Slovakiatour

slovakia

left justify in out

img

Environrezort sa na tohtoročnom veľtrhu ITF Slovakiatour prezentuje skutočne autenticky. Národný park Muránska planina preniesol do Incheby v Bratislave zbojnícky salaš a časť prírody i atmosféry priamo z horského sedla Zbojská. Výstavný priestor oživili aj exponáty z fondu Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši: orol skalný, orol krikľavý, vydra riečna, výr skalný, sova lesná, mačka divá, myšiak lesný, líška hrdzavá, bocian čierny, jastrab krahulec a rys ostrovid. Stánok na veľtrhu Slovakiatour otvoril minister životného prostredia, József Nagy.
Prioritou národného parku je aktívne podporovať rozvoj trvaloudržateľného turizmu v regióne a prispievať tak k rozvoju územia. Ako prvý národný park z krajín karpatského regiónu sa Muránska planina registrovala ako „kandidátsky národný park pre ocenenie Európska charta pre trvaloudržateľný turizmus,“ ktoré európskym chráneným územiam udeľuje Federácia EUROPARC. Muránska planina svojim návštevníkom ponúka pokoj a relax uprostred nádhernej prírody. Je to územie vhodné najmä pre pešiu a lyžiarsku turistiku, cykloturistiku, či vzmáhajúcu sa turistiku na koni.
Návštevníci veľtrhu v Inchebe sa môžu z výstavných panelov dozvedieť viac o národnom parku, jeho faune, flóre, histórii a pod. Múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva na podujatí zároveň ponúka environvýchovné propagačné materiály financované aj z projektu EÚ NATURA 2000 v celoživotnom vzdelávaní: metodické príručky, pracovné listy pre materské a špeciálne školy, atlas Chránené stromy Slovenska či bulletin Výber zo zbierok múzea.
Jeden z najkrajších kútov Slovenska – Muránsku planinu – v Bratislave prezentuje Štátna ochrana prírody SR, zastúpená Správou Národného parku Muránska planina a Slovenské múzeum ochrany.
Zdroj: MŹP SR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona