Envirokriminalita a týranie zvierat bude pre políciu jednou z priorít

NETKY.SK • 11 September 2020, 20:24 • 2 min
Envirokriminalita a týranie zvierat bude pre políciu jednou z priorít

BRATISLAVA - Environmentálna trestná činnosť páchaná na zvieratách alebo voči prírode je jednou z priorít, ktorej sa bude polícia venovať.

slovakia

left justify in out

Prisľúbil to dočasný prezident Policajného zboru Peter Kovařík. Policajti na sociálnej sieti v tejto súvislosti upozornili na prípad z roku 2017. Muž z okresu Komárno bodol kuchynským nožom psa do hrude a po príchode domov mu odrezal hlavu.

 

img

 

Na uvedenom prípade pracovala polícia viac ako rok. Výsledkom ich práce bolo spracovanie návrhu na podanie obžaloby. Súd napokon odsúdil obžalovaného na ročný podmienečný trest.

 

Mohlo by vás zaujímať: Za utýranie zvieraťa môže páchateľovi hroziť osem rokov za mrežami

 

Polícia upozorňuje, že jej úloha spočíva vo vyšetrovaní trestnej činnosti, nie v udeľovaní trestov. Zároveň vyzýva občanov, ktorí sú svedkami týrania zvierat alebo majú o týraní informácie, aby jej toto protiprávne konanie bezodkladne oznámili.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona