Ženu odsúdenú na ukameňovanie potrestali aj zbičovaním

NETKY.SK • 6 September 2010, 07:26 • 2 min
Ženu odsúdenú na ukameňovanie potrestali aj zbičovaním

Ženu odsúdenú na ukameňovanie potrestali aj zbičovaním

slovakia

left justify in out

img

Žena, odsúdená v Iráne za cudzoložstvo na smrť ukameňovaním, čelí aj novému trestu zbičovania, a to za nemravnosť. Informovala o tom spravodajská stanica BBC s odvolaním sa na syna odsúdenej Iránky.
      Úrady odsúdili Sakínu Aštíaníovú na 99 rán bičom po tom, ako britský denník Times publikoval údajne jej fotografiu, na ktorej je zobrazená bez šatky. Noviny sa neskôr opravili, že fotografia je inej iránskej ženy, žijúcej vo Švédsku.
      Aštíaníovej syn povedal, že o novom treste bičovania počul od ľudí, ktorých nedávno prepustili z väzenia v meste Tabríz, kde je jeho matka uväznená.
      Denník Times zverejnil údajnú fotku Aštíaníovej 28. augusta s tým, že ju získal od jej právnika. Ten uviedol, že záber získal od jej syna, ktorý to poprel.
      Po medzinárodných protestoch Irán výkon trestu ukameňovaním nad Aštíaníovou odložil, napriek tomu však existujú obavy, že 43-ročnej matke dvoch detí stále hrozí poprava obesením.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies