Ennio Morricone zverejnil skladbu z filmu Osem hrozných

NETKY.SK • 16 December 2015, 15:17 • 2 min
Ennio Morricone zverejnil skladbu z filmu Osem hrozných

BRATISLAVA - Taliansky hudobný skladateľ a dirigent Ennio Morricone zverejnil skladbu L’Ultima Diligenza di Red Rock, ktorú pripravil pre očakávaný film Osem hrozných režiséra Quentina Tarantina. Western, v ktorom si zahrali Jennifer Jason Leigh, Channing Tatum, Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Walton Goggins, Tim Roth alebo Bruce Dern, sa dostane do slovenských kín 7. januára.

slovakia

left justify in out

Skladba sa bude nachádzať aj na soundtracku filmu, ktorý vyjde 18. decembra. Album bude obsahovať aj piesne od interpretov ako The White Stripes, David Hess či Roy Orbison. Soundtrack uvedú na trh tiež na vinyle, a to pod hlavičkou Third Man Records, ktoré založil Jack White, známy aj zo spomínanej, už nefungujúcej formácie The White Stripes. Hudbu filmu nedávno nominovali na Zlatý glóbus.
Tarantino už v minulosti použil Morriconeho skladby do filmov Kill Bill (2003, 2004), Grindhouse: Auto zabijak (2007), Nehanební bastardi (2009) a Divoký Django (2012).


Osemdesiatsedemročný Ennio Morricone sa preslávil najmä ako aranžér a autor filmovej hudby pre westerny Sergia Leoneho ako Pre hrsť dolárov (1964), Pre niekoľko dolárov navyše (1965), Dobrý, zlý a škaredý (1966) či Vtedy na Západe (1968). Hudbu Ennia Morriconeho mohli diváci a diváčky počuť vo viac ako 500 filmoch a seriáloch. Známy skladateľ spolupracoval okrem spomínaného Leoneho aj s režisérmi ako Pier Paolo Pasolini, Bernardo Bertolucci, Brian De Palma, Roman Polański, Warren Beatty či Pedro Almodóvar. Za filmovú hudbu si prevzal množstvo ocenení, pričom v roku 2007 mu udelili Oscara za celoživotné dielo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies