Ennio Morricone zloží hudbu do filmu The Hateful Eight

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 12:51 • 2 min
Ennio Morricone zloží hudbu do filmu The Hateful Eight

BRATISLAVA - Taliansky hudobný skladateľ a dirigent Ennio Morricone zloží hudbu pre pripravovanú snímku The Hateful Eight amerického režiséra Quentina Tarantina.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatdvaročný filmár to prezradil na komiksovom festivale Comic-Con v kalifornskom San Diegu s tým, že pôjde o prvý western po 40 rokoch, do ktorého Morricone zloží hudbu. Tarantino už v minulosti použil Morriconeho skladby do filmov Kill Bill (2003, 2004), Grindhouse: Auto zabijak (2007), Nehanební bastardi (2009) a Divoký Django (2012). Pre posledný menovaný 86-ročný Morricone zložil aj novú skladbu s názvom Ancora Qui.


Novinka The Hateful Eight sa dostane do amerických kín 25. decembra v limitovanej distribúcii, pričom ju budú premietať zo 70-milimetrového filmu. Do širšej digitálnej distribúcie ju potom uvedú 8. januára. V snímke sa predstavia napríklad Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Bruce Dern, Walton Goggins, Demián Bichir, Michael Madsen, Tim Roth, Zoë Bell alebo Channing Tatum.

 


Ennio Morricone sa preslávil najmä ako aranžér a autor filmovej hudby pre westerny Sergia Leoneho ako Pre hrsť dolárov (1964), Pre niekoľko dolárov navyše (1965), Dobrý, zlý a škaredý (1966) či Vtedy na Západe (1968). Hudbu Ennia Morriconeho mohli diváci a diváčky počuť vo viac ako 500 filmoch a seriáloch. Známy skladateľ spolupracoval okrem spomínaného Leoneho aj s režisérmi ako Pier Paolo Pasolini, Bernardo Bertolucci, Brian De Palma, Roman Polański, Warren Beatty či Pedro Almodóvar. Za filmovú hudbu si prevzal množstvo ocenení, pričom v roku 2007 mu udelili Oscara za celoživotné dielo.


Quentin Tarantino je držiteľom Oscara za scenár kultovej snímky Pulp Fiction: Historky z podsvetia (1994). Na cenu americkej Akadémie filmových umení a vied ho nominovali aj za réžiu tohto filmu a tiež za scenár a réžiu snímky Nehanební bastardi. V roku 2013 si na konto pripísal Zlatý glóbus a Oscara za scenár westernu Divoký Django. Tarantino má na konte i filmy Gauneri (1992) a Jackie Brownová (1997), pričom sa podieľal aj na snímkach Štyri izby (1995) a Sin City - mesto hriechu (2005).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies