Ennio Morricone opäť odložil koncert v Bratislave

NETKY.SK • 30 September 2014, 10:48 • 2 min
Ennio Morricone opäť odložil koncert v Bratislave

BRATISLAVA - Taliansky hudobný skladateľ a dirigent Ennio Morricone odložil koncert, ktorý sa mal konať v pondelok 6. októbra v bratislavskej Slovnaft Aréne.

slovakia

left justify in out

Osemdesiatpäťročný hudobník v hlavnom meste Slovenskej republiky nevystúpi pre zdravotné problémy. Informáciu pre agentúru SITA potvrdila zástupkyňa usporiadateľskej agentúry JVS Group. Organizátori zverejnia nový termín koncertu už čoskoro. Vstupenky ostávajú v platnosti, v prípade nevyhovujúceho náhradného dátumu bude možné lístky vrátiť. Pražský koncert, ktorý naplánovali na 12. februára 2015, by však spomínané zmeny ovplyvniť nemali.

 

Morricone odložil návštevu Bratislavy zo zdravotných dôvodov tento rok už po druhý raz, pričom na spomínanom mieste sa mal pôvodne predstaviť v sobotu 5. apríla. 

 

Ennio Morricone sa preslávil najmä ako aranžér a autor filmovej hudby pre westerny Sergia Leoneho ako Pre hrsť dolárov (1964), Pre niekoľko dolárov navyše (1965), Dobrý, zlý a škaredý (1966) či Vtedy na Západe (1968). 

Hudbu Ennia Morriconeho mohli diváci a diváčky počuť vo viac ako 500 filmoch a seriáloch. Známy skladateľ spolupracoval okrem spomínaného Leoneho aj s režisérmi ako Paolo Pasolini, Bernardo Bertolucci, Brian De Palma, Roman Polanski, Warren Beatty, Pedro Almodóvar či Quentin Tarantino. Za filmovú hudbu si prevzal množstvo ocenení, pričom v roku 2007 mu udelili Oscara za celoživotné dielo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies