Enel zatiaľ dostal 3 ponuky na kúpu podielu v Slovenských elektrárňach

NETKY.SK • 10 November 2014, 13:32 • 2 min
Enel zatiaľ dostal 3 ponuky na kúpu podielu v Slovenských elektrárňach

RÍM - Talianska spoločnosť Enel, väčšinový akcionár Slovenských elektrární (SE), dostala zatiaľ len tri ponuky na odkúpenie tohto podielu. Ale ďalšie ponuky ešte môžu prísť, vyhlásil generálny riaditeľ talianskej firmy Francesco Starace. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Zatiaľ máme tri, ale nezastavili sme počítanie, pretože sme nestanovili žiadny termín (na uzatvorenie ponúk), takže ďalšie môžu prísť," povedal Starace.

 

Enel chce do konca tohto roka predať svoj podiel v SE za viac ako 4 miliardy eur, aby znížil vlastný dlh a udržal si úverový rating.

 

Minister hospodárstva SR Pavol Pavlis minulý týždeň uviedol, že je stále otvorená aj otázka prípadného odkúpenia akcií Slovenských elektrární od Enelu. Za akých podmienok by štát podiel v elektrárňach kupoval, však podľa jeho slov stále nie je jasné.

 

Generálny riaditeľ Slovenských elektrární Luca D'Agnese minulý týždeň potvrdil, že Enel chce svoj väčšinový podiel predať do konca roka. „Prvé nezávislé ponuky očakávame do konca novembra. Je to len určité štádium celého zložitého procesu. Uvidíme, ako budú rokovania pokračovať,“ povedal. Zároveň však pripustil, že za istých okolností sa môže stať, že Enel svoje akcie nepredá. „Samozrejme, taká možnosť tu je. Bude to záležať od potenciálnych kupcov. Ak by sme dostali ponuky, ktoré nebudeme považovať za vhodné a náležité, tak Enel nebude predávať. Je to veľmi dlhý proces a je tam veľa vecí, ktoré spadajú do tohto hodnotenia. Nie sme momentálne v pozícii zverejňovať všetky tieto kritéria,“ konštatoval D'Agnese.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies