Enel začal exkluzívne rokovania o predaji podielu v SE s českým EPH

NETKY.SK • 24 August 2015, 13:04 • 2 min
Enel začal exkluzívne rokovania o predaji podielu v SE s českým EPH

RÍM/BRATISLAVA - Talianska energetická spoločnosť Enel oznámila, že začala exkluzívne rokovania o predaji svojho minoritného podielu v Slovenských elektrárňach (SE) s českým Energetickým a priemyselným holdingom (EPH).

slovakia

left justify in out

Ako dodala, v závislosti od výsledku rokovaní by Enel a EPH mohli záväznú dohodu podpísať už v najbližších týždňoch.

 

"Správu môžem potvrdiť, viac informácií však nemôžem poskytnúť," reagoval pre TASR riaditeľ marketingu a komunikácie EPH Daniel Častvaj.

Ministerstvo hospodárstva (MH) SR nebude podľa rezortnej hovorkyne Miriam Žiakovej začiatok rokovaní komentovať. "Ide o rozhodnutie spoločnosti Enel a MH SR ho nebude komentovať. Pre vládu SR zostáva prioritou dokončenie tretieho a štvrtého bloku v Mochovciach (EMO34), kde očakávame zo strany Enelu ako majoritného akcionára Slovenských elektrární razantné kroky smerujúce k dokončeniu prác a spusteniu blokov do prevádzky v dohodnutých termínoch," povedala pre TASR Žiaková.

 

Talianska spoločnosť ešte koncom júla uviedla, že dostala dve záväzné ponuky. V tom období informovala, že s vybraným záujemcom chce rozhovory začať v priebehu niekoľkých dní, pričom predaj menšinového podielu plánuje dokončiť vo 4. kvartáli tohto roka. Zvyšok chce predať potom, ako dokončí dostavbu dvoch nových blokov jadrovej elektrárne Mochovce, s čím počíta v rokoch 2017 až 2018.

 

Okrem EPH, ktorého vlastníkmi sú český podnikateľ Daniel Křetinský, slovenský podnikateľ Patrik Tkáč a finančná skupina J&T, záväznú ponuku podalo ešte konzorcium slovenskej rafinérie Slovnaft a maďarskej energetickej spoločnosti MVM. Konzorcium koncom júla uviedlo, že svoju ponuku na prevzatie 66-% podielu Enelu v Slovenských elektrárňach vylepšilo. Pôvodne mala záujem o podiel v SE aj spoločnosť ČEZ, ale tá sa nakoniec rozhodla, že ponuku nepodá.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona