Enel sprevádzkoval svoju najväčšiu fotovoltaickú elektráreň v Južnej Afrike

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 15:24 • 2 min
Enel sprevádzkoval svoju najväčšiu fotovoltaickú elektráreň v Južnej Afrike

RÍM - Talianska energetická spoločnosť Enel prostredníctvom svojej dcérskej firmy Enel Green Power RSA dokončila a na sieť napojila svoju najväčšiu elektráreň v Južnej Afrike.

slovakia

left justify in out

Ide o fotovoltaickú elektráreň Paleisheuwel, ktorá sa nachádza v provincii Západné Kapsko. Jej inštalovaná kapacita je 82,5 MW a dokáže vyprodukovať 153 GWh elektriny ročne, čo znamená, že bude predchádzať emisiám CO2 do atmosféry v objeme 140 tis. ton ročne. Spoločnosť Enel o tom informovala vo vyhlásení, ktoré zverejnila v stredu.


Firma Enel Green Power RSA v Južnej Afrike v súčasnosti vlastní a prevádzkuje fotovoltaickú elektráreň Upington s inštalovanou kapacitou 10 MW v provincii Severné Kapsko. Zároveň buduje ďalšie elektrárne s celkovou inštalovanou kapacitou 430 MW, a to tri fotovoltaické elektrárne a dva veterné parky. Navyše vlani Enel získal objednávky na výstavbu ďalších piatich veterných parkov s celkovou kapacitou 705 MW. Po dokončení všetkých týchto projektov bude celková kapacita Enelu v Južnej Afrike zhruba 1,2 GW.


Enel sa na konci minulého roka dohodol na predaji svojho podielu v Slovenských elektrárňach skupine EPH. Predaj akcií sa uskutoční v dvoch fázach. V prvej fáze získa EPH 33-percentný podiel elektrární a po dostavbe tretieho a štvrtého bloku Atómovej elektrárne Mochovce aj zvyšný 33-percentný podiel. Spoločnosť Slovenské elektrárne je najväčším výrobcom elektriny na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies