Enel rokuje s českým záujemcom, Hudák vidí šancu na rýchlejšiu dostavbu Mochoviec

NETKY.SK • 14 September 2015, 13:29 • 2 min
Enel rokuje s českým záujemcom, Hudák vidí šancu na rýchlejšiu dostavbu Mochoviec

BRATISLAVA/PRAHA - Väčšinový vlastník Slovenských elektrární (SE), taliansky Enel, rokuje momentálne o predaji časti svojho podielu exkluzívne s českým Energetickým a průmyslovým holdingom (EPH). Podľa ministra hospodárstva SR Vazila Hudáka by v prípade vstupu tejto firmy do elektrární mohlo ísť o partnera, s ktorým by sa dalo zatlačiť na rýchlejšiu dostavbu jadrovej elektrárne v Mochovciach.

slovakia

left justify in out

"Aj keď je to trochu predčasné, myslím si, že by to bol partner, s ktorým budeme môcť viac tlačiť na Enel a včasnú dostavbu," uviedol Hudák v rozhovore pre dnešné vydanie českých Hospodářských novin (HN). Zopakoval, že slovenská vláda nie je spokojná s postupom prác na dostavbe Mochoviec. "Ako vláda sme znepokojení tým, kde sa v súčasnosti nachádzame, ale stavba je kontrolovaná Enelom. Diskutujeme, ako zlepšiť postup prác, rokuje sa napríklad o aktívnejšom zapojení Škody JS," priblížil minister.

 

V prípade avizovaného príchodu automobilky Jaguar Land Rover na Slovensko šéf rezortu hospodárstva avizoval, že aj keď to ešte nie je uzavreté na sto percent, investičná zmluva by mohla byť podpísaná do konca septembra. Jej súčasťou bude aj objem štátnej pomoci, o ktorom sa momentálne vyjednáva aj v Bruseli a ktorej výšku zatiaľ nekonkretizoval.

 

V prospech Slovenska v tomto prípade podľa Hudáka hovoria tri zabehnuté automobilky, s nimi spojená sieť subdodávateľov, členstvo v eurozóne, ale aj opatrné vyjadrenia pre médiá. "Určitú úlohu zohralo to, že sa môj poľský kolega minister niekoľkokrát do médií vyjadril, že tá investícia príde určite do Poľska. Z rokovaní s ľuďmi z Land Roveru viem, že to z ich strany bolo vnímané negatívne," doplnil Hudák.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies