Enel preinvestuje na Slovensku v najbližších piatich rokoch 2,7 mld.eur

NETKY.SK • 16 Marec 2011, 08:08 • 2 min
Enel preinvestuje na Slovensku v najbližších piatich rokoch 2,7 mld.eur

Enel preinvestuje na Slovensku v najbližších piatich rokoch 2,7 mld.eur

slovakia

left justify in out

img

Talianska skupina Enel, ktorej slovenskou dcérou sú Slovenské elektrárne, plánuje v SR v najbližších piatich rokoch preinvestovať 2,7 miliardy eur. "Slovensko zostáva strategickým miestom pre skupinu," konštatuje sa v správe prezentujúcej hospodárske výsledky a strednodobé plány Enelu.
      Väčšina financií bude nasmerovaná do jadrovej elektrárne v Mochovciach, a to na dostavbu jej tretieho a štvrtého bloku. Kapacita elektrárne by sa tak mala zvýšiť na 880 MW. "Prvá jednotka by mala byť sprevádzkovaná do roku 2012 a druhá v priebehu roka 2013," avizuje materiál. Investovať by sa malo aj do elektrárne v Jaslovských Bohuniciach či do vodných elektrární.
      Ako ďalej informuje Enel, skupina plánuje v rokoch 2011 až 2015 celkovo investovať 31 miliárd eur. Talianska skupina dosiahla v minulom roku zisk pred zdanením, odpismi a úrokmi 17,48 miliardy eur. Enel si tak medziročne polepšil, keďže mu zisk stúpol o 6,8 %, a to zo 16,37 miliardy eur v roku 2009.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona