Enel potvrdil, že chce predávať slovenské aktíva

NETKY.SK • 26 Február 2015, 08:34 • 2 min
Enel potvrdil, že chce predávať slovenské aktíva

MILÁNO - Spoločnosť Enel v stredu potvrdila, že bude pokračovať s predajom svojich aktív na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Agentúra Reuters pritom s odvolaním sa na svoje zdroje informovala, že o podiel spoločnosti Enel v Slovenských elektrárňach (SE), ktorý je vo výške 66 %, by mohla mať záujem fínska spoločnosť Fortum.


Talianska spoločnosť Enel zároveň odsúhlasila zastavenie predaja aktív v Rumunsku. Začiatkom tohto mesiaca pritom Enel vo svojom stanovisku uviedol, že proces týkajúci sa rumunských aktív sa dočasne pozastavil.


Spoločnosť Enel už predala podiel vo výške 22 % v španielskej spoločnosti Endesa. Týmto predajom získala 3,1 mld. eur. To by malo firme Enel pomôcť znížiť jej dlh. Spoločnosť Slovenské elektrárne je najväčším výrobcom elektriny na Slovensku. V apríli 2006 sa jej hlavným akcionárom stala spoločnosť Enel so 66-percentným podielom. Zvyšných 34 % akcií vlastní Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky. Spoločnosť Slovenské elektrárne disponuje 5 739 megawattmi inštalovaného výkonu. V roku 2013 spoločnosť dodala do elektrickej siete 20,9 terawatthodiny elektrickej energie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies