Enel odmieta obvinenie Kollára o odlievaní peňazí v SE na matku firmy

NETKY.SK • 25 September 2014, 10:53 • 2 min
Enel odmieta obvinenie Kollára o odlievaní peňazí v SE na matku firmy

BRATISLAVA – Spoločnosť Enel aj Slovenské elektrárne (SE) dôrazne odmietajú obvinenie nezaradeného poslanca Národnej rady (NR) SR Jozefa Kollára o odlievaní peňazí na materskú firmu. Podľa spoločnosti nie je ničím podložené.

slovakia

left justify in out

Firma takto zareagovala na stredajšie (24. 9.) vyjadrenia Kollára, ktorý v pléne uviedol, že je vážne podozrenie o tom, že sa v Slovenských elektrárňach odlievajú obrovské sumy zo slovenskej dcéry Enelu na jej materskú firmu v Taliansku.
      

"V súlade so systémom vnútornej správy všetky významné transakcie spoločnosti Slovenské elektrárne, vrátane zmlúv s príslušnými protistranami a plánu investícií, schvaľujú obaja akcionári alebo ich zástupcovia," zdôraznila skupina Enel v stanovisku. Slovenská vláda môže zároveň podľa firmy ako minoritný akcionár uplatniť právo veta. "Účty spoločnosti, súvahy a záznamy pravidelne kontroluje nezávislá globálna audítorská spoločnosť," dodal Enel.
      

Parlament v stredu prijal uznesenie, na základe ktorého poveril Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ), aby vykonal v Slovenských elektrárňach kontrolu. Tá prebehne v súvislosti s ďalším navýšením investičných nákladov a rozpočtu na projekt dostavby 3. a 4. bloku jadrovej elektrárne Mochovce, ktorý SE požadujú. Zároveň aj v súvislosti s posunom termínov ich dostavby, a tiež aj s už uskutočnenými navýšeniami rozpočtu dostavby jadrovej elektrárne.
      

Kollár však chcel spolu s ďalším nezaradeným poslancom Ivanom Miklošom rozšíriť túto kontrolu v elektrárňach. Ich návrhy ale parlament neodsúhlasil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona