Enel má záväzné ponuky na Slovenské elektrárne prijímať do piatku, firma to popiera

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 12:00 • 2 min
Enel má záväzné ponuky na Slovenské elektrárne prijímať do piatku, firma to popiera

BRATISLAVA - Taliansky Enel, vlastník 66 % akcií Slovenských elektrární (SE), by mal podľa informácií TASR prijímať záväzné ponuky na odkúpenie svojho podielu do piatku tohto týždňa (13.3.). Talianska spoločnosť oficiálne o konkrétnom termíne neinformuje.

slovakia

left justify in out

"Termín na predloženie ponúk nie je tento piatok, Enel presný dátum nebude uvádzať," aktualizoval Enel počas dňa reakciu na otázku TASR týkajúcu sa spomínaného termínu.
     

Ako ešte minulý týždeň s odvolaním sa na zdroje oboznámené so situáciou napísala agentúra Reuters, o podiel talianskeho koncernu v SE sa momentálne zaujímajú štyri spoločnosti. Ide o fínsky Fortum, české firmy ČEZ a EPH, ako aj maďarské konzorcium Slovnaft a MVM Group.
     

"Záväzné ponuky očakávame už v apríli," povedal Reuters jeden zo zdrojov. To však podľa neho neznamená, že celý obchod sa uzatvorí rýchlo, keďže ide o komplexnú operáciu s viacerými spornými bodmi.
     

Podľa zdrojov by hodnota podielu Enelu mala byť viac ako 3 miliardy eur, konečnú sumu však ovplyvní aj situácia ohľadom dostavby jadrovej elektrárne Mochovce.
     

Okrem dostavby Mochoviec sa vláda so Slovenskými elektrárňami sporí aj o prevádzku Vodného diela Gabčíkovo (VEG). Štát v pondelok (9.3.) vyhral na Krajskom súde v Bratislave spor o neplatnosť nájomnej zmluvy k VEG. Premiér Robert Fico následne po mimoriadnom rokovaní kabinetu informoval, že vláda preberá kontrolu nad Gabčíkovom. SE avizovali, že využijú mimoriadne opravné prostriedky, keďže sú naďalej presvedčené o platnosti tejto zmluvy.
     

Štát, ktorý v SE vlastní zvyšných 34 %, sa zatiaľ nerozhodol, či navýši svoj podiel v elektrárňach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies