Enel chce predať podiel v Slovenských elektrárňach do konca roka

NETKY.SK • 27 August 2014, 15:22 • 2 min
Enel chce predať podiel v Slovenských elektrárňach do konca roka

RÍM/BRATISLAVA - Taliansky energetický koncern Enel chce predať svoj podiel v Slovenských elektrárňach (SE) do konca tohto roka.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra APA.
     

Enel sa chce do konca roka zbaviť svojich slovenských a rumunských aktív, ako podľa milánskeho ekonomického denníka Sole 24 Ore vyhlásil šéf talianskeho koncernu Francesco Starace. "Prihlásili sa záujemcovia. Rozhodneme sa do konca roka," uviedol Starace.
     

Záujem o prevzatie 66-% podielu v Slovenských elektrárňach má aj český elektrárenský koncern ČEZ. ČEZ podľa talianskych médií predloží oficiálnu ponuku v najbližších dňoch. V uplynulých týždňoch sa špekulovalo aj o záujme ruského koncernu Rosatom a čínskeho gigantu CNNC.
     

Enel sa usiluje predať podiel v SE rovnako ako rumunské aktíva, aby znížil svoj dlh. Taliansky koncern je totiž najzadlženejšou európskou elektrárenskou spoločnosťou s celkovým dlhom asi 40 miliárd eur. Predaje aktív by mali Enelu tento rok pomôcť znížiť dlh o 4,4 miliardy eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona