EnBW za minulý rok vykázala čistú stratu 451 mil. eur

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 10:56 • 2 min
EnBW za minulý rok vykázala čistú stratu 451 mil. eur

FRANKFURT - Firma EnBW, ktorá je treťou najväčšou nemeckou energetickou spoločnosťou, za minulý rok vykázala čistú stratu 451 mil. eur. V snahe o zníženie svojich dlhov spoločnosť ohlásila program predaja majetku v hodnote 2,7 mld. eur vrátane predaja jej 22,5-percentného podielu v nemeckej energetickej firme MVV a 32,5-percentného podielu v rakúskej EVN AG.

slovakia

left justify in out

EnBW, ktorá 5,5 mil. zákazníkom dodáva elektrinu, plyn, vodu a služby súvisiace s energetikou, očakáva, že terajšia kríza v energetickom odvetví v tomto roku zníži jej prevádzkový zisk až o 5 %.

Skupina uviedla, že jej zisk pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) v tomto roku bude stagnovať alebo oslabí v rozsahu až do 5 % po tom, ako v roku 2014 klesol o 2,6 % na sumu 2,17 mld. eur.


Aj väčšie nemecké energetické firmy E.ON a RWE minulý týždeň zverejnili pesimistické prognózy pre rok 2015. Obe očakávajú, že ich zisky oslabia vzhľadom na nízke veľkoobchodné ceny elektriny, ktoré spôsobujú straty mnohým elektrárňam využívajúcim ako palivo uhlie a plyn.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona