EMPIRE Trnava Cup 2012 so skvelým obsadením

NETKY.SK • 13 Júl 2012, 11:22 • 2 min
EMPIRE Trnava Cup 2012 so skvelým obsadením

EMPIRE Trnava Cup 2012 so skvelým obsadením - Tenis Medzinárodný tenisový turnaj žien EMPIRE Trnava Cup 2012, s dotáciou 50. 000 USD, pritiahol na Slovensko známe tenistky z Európy i zámoria.

slovakia

left justify in out

img

Medzinárodný tenisový turnaj žien EMPIRE Trnava Cup 2012, s dotáciou 50.000 USD, pritiahol na Slovensko známe tenistky z Európy i zámoria. V 22-člennom zozname singlistiek figurujú hráčky z druhej stovky aktuálneho rebríčka, najnižšie zo 166. miesta, medzi ktorými sú aj Francúzka Aravane Rezaiová, či Julia Cohenová z USA.
      V stanovenom termíne prejavili záujem o štart zástupkyne 14 štátov, vrátane Argentíny a USA. Hoci možno predpokladať drobné korektúry, účastnícky ohlas je pre trnavských organizátorov milým prekvapením.
      Najvýznamnejší turnaj tenistiek v tomto roku na Slovensku sa začne dvojdňovou kvalifikáciou v nedeľu 29. júla o 11.00 h na antukových dvorcoch TC Empire Trnava (Ulica Jána Hajdóczyho). Hlavné pole bude súperiť od utorka 31. júla do nedele 5. augusta, vždy so začiatkom o 10.00 h.
      Riaditeľka 4. ročníka turnaja EMPIRE Trnava Cup Mária Jedličková pre TASR povedala: "Naše podujatie si v predošlých troch rokoch získalo medzi hráčkami vysoké renomé. Viaceré to potvrdili z osobných stretnutí. Napríklad Rakúšanka Yvonne Meusburgerová, singlová víťazka z rokov 2009 a 2011. Alebo Češka Sandra Záhlavová, s ktorou som aj ja aktívne hrávala. Máme úprimnú radosť, že dobrý chýr o tenisovej Trnave už prenikol ďaleko do zahraničia. Táto skutočnosť nás zaväzuje pri príprave štvrtej kapitoly tohto vrcholného turnaja žien na Slovensku. Popri Meusburgerovej, ktorej momentálne patrí v rebríčku WTA 131. pozícia, pricestuje do Trnavy aj jej minuloročná finálová súperka, Elica Kostovová (164.) z Bulharska."
      Najpočetnejšie zastúpenie v menoslove má Francúzsko (Claire Feuersteinová - renking k 9. júlu 117., Aravane Rezaiová - 138., Kristina Mladenovičová - 154., Iryna Beymondová - 163.) a Nemecko (Dinah Pfizenmayerová - 129., Tatjana Maleková - 134., Annika Becková - 144.). Zo zámoria poslali prihlášku dve tenistky: Argentínčanka Paula Ormaecheová (126.) a Julia Cohenová z USA (140.).
      Nová riaditeľka turnaja EMPIRE Trnava Cup má v týchto dňoch ešte iný dôvod na radosť. Z pozície hrajúcej kapitánky priviedla ženský tím TC Empire Trnava k primátu v 1. tenisovej lige. "Teším sa, že vo všetkých šiestich majstrovských stretnutiach náš mladý kolektív zvíťazil a do extraligy sme postúpili s celkovým skóre 39:3," dodala Jedličková.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies