Empire of the Sun vydajú v októbri nový album

NETKY.SK • 23 August 2016, 08:19 • 2 min
Empire of the Sun vydajú v októbri nový album

BRATISLAVA - Austrálske elektronické duo Empire of the Sun oznámilo, že na jeseň vydá tretí štúdiový album. Novinku s názvom Two Vines plánujú uviesť na trh 28. októbra a bude obsahovať pätnásť skladieb vrátane nového mixu ich hitu Walking on a Dream z roku 2008. Prvým singlom zo štúdiovky bude nahrávka High and Low.

slovakia

left justify in out

Formácia nahrávala Two Vines v Los Angeles a na Havaji, pričom sa spolu s Peterom Mayesom, ktorý spolupracoval so Siou, the Killers či Mikom, podieľali aj na jeho produkcii. Na albume s dvojicou pracovali napríklad Lindsey Buckingham zo skupiny Fleetwood Mac, Wendy Melvoin z formácie The Revolution zosnulého speváka Princea či klavirista Henry Hey a basgitarista Tim Lefebvre, ktorí si zahrali na albume Blackstar (2016) zosnulého anglického hudobníka Davida Bowieho.

 

“V skorom štádiu nahrávky, ešte predtým než sme napísali titulnú skladbu Two Vines (v preklade Dva viniče, pozn. red.), sme sa bavili o obraze moderného mesta, ktoré nečakane ovládne džungľa, takmer ako keby si príroda znova privlastnila planétu. Všetky domy by sa premenili na piesok, všetko by bola znova príroda,” opísal tvorbu albumu jeden z členov formácie Nick Littlemore. “Chceli sme vytvoriť niečo, čo by odrážalo túto krásu a múdrosť rastlín o tom, že môžeme na tejto nádhernej planéte žiť v harmónii,” dodal.

 

Empire of the Sun založili v roku 2007 spomínaný Littlemore a Luke Steele. O rok neskôr vydali debutovú štúdiovku Walking on a Dream, na ktorej sa nachádza už menovaný rovnomenný singel. Z nahrávky pochádzajú napríklad aj skladby We Are the People či Standing on the Shore. V júni 2013 uviedli na trh druhý album Ice on the Dune, z ktorého predstavili single Alive, DNA a Celebrate.

Tracklist albumu Empire of the Sun - Two Vines:
01 Before
02 High and Low
03 Two Vines
04 Friends
05 There’s No Need
06 Way to Go
07 Ride
08 Digital Life
09 First Crush
10 ZZZ
11 To Her Door
12 Keystone
13 Lend Me Some Light
14 Welcome to My Life
15 Walking on a Dream



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona