Emotívna rozlúčka Gerrarda s Anfieldom,ikone patrili "standing ovations"

NETKY.SK • 17 Máj 2015, 10:18 • 2 min
Emotívna rozlúčka Gerrarda s Anfieldom,ikone patrili "standing ovations"

LIVERPOOL - Steven Gerrard sa v sobotu rozlúčil s Anfieldom.

slovakia

left justify in out

Hoci sa jeho spoluhráčom z Liverpoolu nepodarilo pripraviť svojmu kapitánovi víťaznú derniéru pred vlastnými fanúšikmi, odchod legendy klubu po dlhých 17 sezónach sa niesol vo veľmi emotívnej atmosfére. Posledný duel odohrá dlhoročný reprezentant Albionu za "The Reds" v budúcotýždňovom záverečnom kole ročníka Premier League na pôde Stoke City a následne naberie smer Los Angeles Galaxy v americkej MLS.

 

Liverpool sa dlho chystal na odchod klubovej ikony. Gerrard odohral v drese úspešnejšieho z dvojice tímov od rieky Mersey 17 sezón, celkovo 709 zápasov. V najvyššej súťaži na Ostrovoch ich má na konte 502 a strelil v nich 119 gólov. V sobotu sa však nedočkal víťaznej rozlúčky, Liverpool podľahol Crystal Palace 1:3. "Boli to čudné pocity. Desilo ma, že tento okamih príde, no nechcel som si ho nechať ujsť. Ničí ma, že už nikdy nebudem hrať pred takýmito skvelými fanúšikmi," povedal pred vypredaným Anfieldom bezprostredne po zápase Gerrard.

 

Emotívne chvíle priniesol už jeho nástup na sobotňajší duel, na ktorom ho sprevádzali všetky tri dcérky. Celý štadión aplaudoval v stoji a neustále spieval oslavné pokriky na jeho meno. Gerrard si zápas napriek prehre užil a pri pokračujúcej rozlúčke na konci podľahol dojatiu. "Je veľmi náročné vybrať si jeden najkrajší moment za celý čas. Snáď ten, keď som vôbec prvýkrát vybehol na tento trávnik, na to nikdy nezabudnem. Už vtedy sa mi splnil veľký sen," uviedol.

 

Gerrard nikdy za iný ako liverpoolsky klub nehral. Hoci s ním nezískal nikdy ligový triumf, má na konte víťazstvá v FA Cupe (2001, 2006), Ligovom pohári (2001, 2003 a 2012), Lige majstrov (2005), Pohári UEFA (2001) i európskom Superpohári (2001). Popri ňom sa v tíme vystriedalo množstvo futbalistov, pričom niekoľko uplynulých rokov v ňom pôsobil aj so slovenským reprezentačným stopérom Martinom Škrtelom. "Tento tím ma obrovský potenciál. Som si istý, že v najbližších týždňoch prídu nejaké nové mená. Teraz sa však pozerám na chlapcov, s ktorými som zdieľal celú šatňu veľa rokov. Do smrti ich budem mať rád a prajem im len to najlepšie," dodal bývalý anglický kapitán.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona