Emmanuel Macron prisľúbil plán boja proti obchodovaniu s drogami

NETKY.SK • 23 Máj 2018, 06:35 • 2 min
Emmanuel Macron prisľúbil plán boja proti obchodovaniu s drogami

PARÍŽ - Francúzsky prezident Emmanuel Macron prisľúbil v utorok predstavenie plánu na boj proti obchodovaniu s drogami v problémových chudobnejších štvrtiach po celej krajine.

slovakia

left justify in out

Plán, ktorý by sa mal prijať do júla, je podľa Macrona nevyhnutný.

 

Francúzsky prezident sľúbil predmestiam, kde žije mnoho obyvateľov imigrantského pôvodu, "politiku nie rozdielov", ale "rovnakých, skutočných práv". V tejto súvislosti by sa malo začať s bezpečnosťou, povedal a pripustil, že "je jasné, že v mnohých štvrtiach sme prehrali boj s obchodovaním (s drogami)".

 

 

"Každý musí prispieť svojím dielom proti násiliu a deviácii," uviedol Macron a pripomenul príťažlivosť islamského extrémizmu pre niektorých mladých ľudí i "stále rastúce rasistické a antisemitské prejavy".

 

Macron poznamenal, že v citlivých oblastiach dôjde k rozmiestneniu dodatočných 1300 policajtov. Udeje sa tak v rámci nového plánu o policajných kontrolách na predmestiach, o ktorom už skôr tento rok informoval minister vnútra Gérard Collomb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona