Emmanuel Macron je oficiálnym víťazom francúzskych prezidentských volieb

NETKY.SK • 25 Apríl 2022, 06:00 • 2 min
Emmanuel Macron je oficiálnym víťazom francúzskych prezidentských volieb

PARÍŽ - Emmanuel Macron sa stal v noci na pondelok oficiálnym víťazom druhého, rozhodujúceho kola prezidentských volieb vo Francúzsku. TASR o tom informuje na základe oficiálnych výsledkov volieb zverejnených po sčítaní všetkých odovzdaných hlasov.

slovakia

left justify in out

Macron získal 58,5 percenta odovzdaných hlasov, zatiaľ čo jeho krajne pravicovej vyzývateľke Marine Le Penovej vyjadrilo podporu 41,5 percenta voličov, vyplýva z údajov francúzskeho ministerstva vnútra.

 

Macronovo znovuzvolenie avizovali už prvé povolebné prieskumy, podľa ktorých mal získať 57,6 až 58,2 percenta hlasov. Francúzsky prezident sa vo svojom víťaznom prejave poďakoval všetkým voličom a sľúbil, že bude slúžiť všetkým obyvateľom Francúzska.

 

Le Penová označila výsledky volieb za "brilantné víťazstvo" a prisľúbila, že bude pokračovať vo svojej politickej kariére a "nikdy neopustí" Francúzov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona