Emmanuel Macron a Vladimir Putin hľadali riešenie krízy

NETKY.SK • 12 Február 2022, 17:15 • 2 min
Emmanuel Macron a Vladimir Putin hľadali riešenie krízy

PARÍŽ - Telefonický rozhovor prezidentov sa konal v čase rastúcich obáv z ruskej invázie na Ukrajinu a trval 1 hodinu a 40 minút, uviedla kancelária francúzskeho prezidenta.

slovakia

left justify in out

Macron a Putin vyjadrili želanie pokračovať v dialógu o tom, ako pokročiť v dohodách z Minska o urovnaní konfliktu na východe Ukrajiny, ako aj o bezpečnostných podmienkach a stabilite v Európe, dodala Macronova kancelária.

 

img

 

Putin počas rozhovoru uviedol, že tvrdenia o možnej ruskej invázii na Ukrajinu sú provokatívne špekulácie, informoval Kremeľ.

 

Prečítajte si tiež: Sergej Lavrov telefonoval s Antonym Blinkenom

 

Americký prezident Joe Biden sa má s ruským lídrom porozprávať počas soboty, avizovala AFP. Poznamenala, že týždne napätia, počas ktorých Rusko obklopovalo Ukrajinu s viac ako 100 000 vojakmi, sa zintenzívnili, keď Kremeľ spustil v Čiernom mori svoje najväčšie námorné cvičenie za posledné roky.

 

img

 

Cvičenia pri pobreží ukrajinskej Odesy zvýšili naliehavosť sobotňajšieho, narýchlo dohodnutého telefonátu medzi Bidenom a Putinom, ktorého cieľom je zmierniť jednu z najvážnejších kríz vo vzťahoch medzi Východom a Západom od studenej vojny.

 

K téme: Slovensko sťahuje rodiny vyslaných zamestnancov v Kyjeve a Užhorode

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies