Emisný škandál VW môže mať podľa ekonómov vplyv na rast ekonomiky

NETKY.SK • 23 September 2015, 16:31 • 2 min
Emisný škandál VW môže mať podľa ekonómov vplyv na rast ekonomiky

BERLÍN - Emisný škandál automobilky Volkswagen začína u niektorých ekonómov vyvolávať obavy v súvislosti s dôsledkami, ktoré by kauza mohla mať na rast nemeckej ekonomiky.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol hlavný ekonóm ING Germany Carsten Brzeski, pokračujúca utečenecká kríza a najnovšie "krvák od VW" predstavujú pre nemeckú ekonomiku nové riziká. Podľa neho síce zatiaľ nie je jasné, aké dôsledky bude kríza vo VW na ekonomiku mať, no vzhľadom na veľkosť automobilky nejaké určite budú. Dodal, že VW je "jedným z najvýznamnejších nemeckých globálnych šampiónov" a "dôležitým motorom rastu nemeckej ekonomiky".

 

Podobne aj Jennifer McKeownová z Capital Economics uviedla, že emisný škandál okolo VW predstavuje po spomaľovaní rastu čínskej ekonomiky nové riziko pre hospodársky rast Nemecka.

 

Nemecká ekonomika zaznamenala v 2. štvrťroku medzikvartálny rast na úrovni 0,4 %, čo znamená mierne zrýchlenie tempa oproti 1. kvartálu, keď medzikvartálny rast dosiahol 0,3 %.

 

Medziročne nemecká ekonomika v 2. štvrťroku vzrástla o 1,6 %. To v porovnaní s 1. kvartálom predstavuje výraznejšie zrýchlenie tempa rastu, keďže za prvé tri mesiace roka ekonomika vzrástla medziročne o 1,2 %.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona