Emisný škandál vo VW im skrátil miliónové zisky na polovicu

NETKY.SK • 27 Október 2017, 12:17 • 2 min
Emisný škandál vo VW im skrátil miliónové zisky na polovicu

WOLFSBURG - Nemecký automobilový koncern Volkswagen (VW) zaznamenal v 3. kvartáli prudký pokles zisku o zhruba 50 %.

slovakia

left justify in out

Dôvodom sú náklady spojené s emisným škandálom, presnejšie výdavky na úpravu a spätné odkúpenie dieselových modelov s nelegálnym softvérom. VW v piatok oznámil, že jeho zisk po zdanení v 3. kvartáli 2017 klesol na 1,14 miliardy eur z 2,33 miliardy eur v rovnakom období predchádzajúceho roka.

 

Tržby pritom vzrástli o 5,8 % na 55 miliárd eur z 52 miliárd eur pred rokom. Prevádzkový zisk VW sa pred úpravou o jednorazové položky zvýšil o 15 % na hodnotu 4,32 miliardy eur z vlaňajších 3,75 miliardy eur. Nemecký koncern však 29. septembra oznámil, že náklady na urovnanie emisného škandálu v USA sa zvýšili o dodatočných 2,5 miliardy eur, čo sa premietne do hospodárskych výsledkov za 3. kvartál.

 

Finančný riaditeľ VW Frank Witter v tejto súvislosti povedal, že je optimistický, pokiaľ ide o výsledky za celý rok, ale vplyv emisného škandálu ešte nekončí a "bude si vyžadovať veľké úsilie celej skupiny." Spoločnosť zvýšila odhad prevádzkovej marže za celý rok a očakáva, že mierne prekročí pôvodný rozsah od 6 % do 7 %. Volkswagen tiež potvrdil svoju prognózu tržieb v roku 2017.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies