Emisný škandál sa netýka motorov EA 288, potvrdil Volkswagen

NETKY.SK • 22 Október 2015, 20:32 • 2 min
Emisný škandál sa netýka motorov EA 288, potvrdil Volkswagen

BERLÍN - Nemecká automobilka Volkswagen (VW) dnes oznámila, že emisný škandál sa netýka motorov EA 288. Nemajú nainštalovaný softvér, ktorý skresľoval údaje o škodlivých emisiách. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Koncern VW totiž dnes dopoludnia informoval, že v rámci interného vyšetrovania skúma, či okrem motorov EA 189, ktoré sú namontované v modeloch Volkswagen, Audi, Seat a Škoda, majú nainštalovaný zakázaný softvér aj vozidlá s motorom EA 288. Tento motor je "nástupcom" EA 189.

 

"Po dôkladnom preskúmaní je teraz jasné, že vo vozidlách s motorom EA 288 nie je nainštalovaný zakázaný softvér," oznámila automobilka.

 

Škandál odhalila americká Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA). Minulý mesiac totiž oznámila, že nemecká firma namontovala do vyše 480.000 dieselových áut v Spojených štátoch softvér, ktorý počas testovania umožňoval zamaskovať skutočné hodnoty oxidov dusíka. Volkswagen neskôr priznal, že po celom svete jazdí zhruba 11 miliónov áut s takýmto softvérom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies