Emir ubezpečil Merkelovú, že Katar nefinancuje extrémistov v Sýrii a Iraku

NETKY.SK • 17 September 2014, 16:38 • 2 min
Emir ubezpečil Merkelovú, že Katar nefinancuje extrémistov v Sýrii a Iraku

BERLÍN - Katarský vládca, šejk Tamím ibn Hamad as-Sání, povedal dnes v Berlíne nemeckej kancelárke Angele Merkelovej, že jeho krajina bohatá na ropu nefinancuje žiadne teroristické organizácie v Sýrii či Iraku a nikdy to ani nerobila.

slovakia

left justify in out

"To, čo sa deje v Iraku a Sýrii, je extrémizmus a takéto organizácie sú čiastočne financované zo zahraničia, ale Katar nikdy nepodporoval a nikdy nebude podporovať teroristické organizácie," povedal šejk as-Sání na spoločnej tlačovej konferencii s Merkelovou, ktorého citovali agentúry Reuters a AP.
     

Katarský emir tak reagoval na otázku o vyjadreniach jedného nemeckého politika z augusta, ktorý naznačil, že Katar hrá rolu vo financovaní skupiny Islamský štát (IS), bojujúcej v Iraku a Sýrii.
     

Merkelová v reakcii vyjadrila potešenie, že emir mohol na verejnom fóre zodpovedať takúto otázku a "uviesť na pravú mieru mylné hodnotenia".
     

Ďalej povedala, že emir ju osobne uistil, že aj jeho krajina pokladá za svoju povinnosť bojovať proti militantom z IS. Merkelová dodala, že "nemá dôvod neveriť tomu, čo emir povedal".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona