Emir Kusturica a Michal Horáček vystúpia v marci v Bratislave

NETKY.SK • 4 December 2015, 10:33 • 2 min
Emir Kusturica a Michal Horáček vystúpia v marci v Bratislave

BRATISLAVA - Srbský režisér, herec a hudobník Emir Kusturica a český textár Michal Horáček vystúpia 1. marca v bratislavskej Incheba Expo Aréne.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatjedenročný rodák zo Sarajeva sa predstaví s formáciou No Smoking Orchestra, ktorá hráva rockové skladby obohatené o prvky folku, popu, tanga a dokonca techna. V ich hudbe počuť okrem gitár, bicích a klávesov aj akordeón, husle, saxofón či tubu. Samotný Kusturica hrá na gitaru a stará sa tiež o vokály.

 

O dva roky starší Horáček sa predstaví v rámci recitálu Na cestě, v ktorom sa prelína hudba so životnými zážitkami uznávaného textára. Sprevádzať ho budú päťčlenný orchester, herečka a speváčka Lenka Nová, spevák František Segrado a muzikant Ondřej Ruml. "Mali sme v rovnakom čase ponuky na tieto dva na prvý pohľad odlišné koncerty, no prišli sme na to, že ich fanúšikovia si môžu byť dosť podobní - tak vznikol nápad na toto netradičné spojenie a ja sa už teraz teším na krásny poetický večer s oboma pánmi a ich zoskupeniami. Verím, že spokojných nás nakoniec bude oveľa, oveľa viac," uviedol organizátor podujatia Dušan Drobný. Vstupenky na koncert sú už v predaji.

 

Emir Kusturica vyštudoval na FAMU v Prahe. Svojimi filmami si získal medzinárodné uznanie a množstvo ocenení. Jeho celovečerný debut Spomínaš si na Dolly Bell? získal v roku 1981 štyri ceny na MMF v Benátkach. Nakrútil tiež filmy Otec na služobnej ceste (1985), Dom obesenca (1988), Arizona Dream (1992), Underground (1995), Čierna mačka, biely kocúr (1998), Život je čudo (2004) alebo Testament (2007).

 

Michal Horáček pôsobil ako novinár v týždenníku Mladý svět. Napísal niekoľko kníh a množstvo piesňových textov ako napríklad Levandulová, S cizí ženou v cizím pokoji, Štěstí je krásná věc, Srdce jako kníže Rohan alebo Dívám se, dívám. Jeho častým spolupracovníkom bol skladateľ Petr Hapka. Na konte má aj niekoľko albumov. Nedávno spolupracoval s Richardom Müllerom a Michalom Pavlíčkom na štúdiovke Sociální síť (2015).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies