Emily O´Reillyovú opätovne zvolili za európsku ombudsmanku

NETKY.SK • 16 December 2014, 19:50 • 2 min
Emily O´Reillyovú opätovne zvolili za európsku ombudsmanku

ŠTRASBURG - Európska ochrankyňa práv Emily O´Reillyová, ktorá úraduje od októbra 2013, zostane vo funkcii až do roku 2019, keď sa končí volebné obdobie terajšieho Európskeho parlamentu (EP).

slovakia

left justify in out

Poslanci o tom rozhodli v utorňajšom tajnom hlasovaní, ktoré sa uskutočnilo v rámci prebiehajúceho plenárneho zasadnutia v Štrasburgu. Podľa zverejnenej tlačovej správy bola O´Reillyová jedinou kandidátkou. Bývalú novinárku z Írska zvolil EP ešte v júli 2013, aby nahradila Gréka Nikofórosa Diamandoúrosa pôsobiaceho vo funkcii 10 rokov. V utorňajšom hlasovaní, v ktorom poslanci voľbu potvrdili v pomere 569 ku 66 pri 43 zdržaniach, získala podporu naprieč politickými skupinami. Staronová euroombudsmanka sa následne ohlásila pokračovanie v "pretavovaní strategických cieľov do reality s cieľom skvalitňovať európsku administratívu v záujme všetkých Európanov". Poslaním európskeho ombudsmana je vyšetrovať sťažnosti na nesprávny úradný postup orgánov a inštitúcií EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies