Emília Vášáryová v novej hre divadla GUnaGU

NETKY.SK • 9 Február 2015, 11:24 • 2 min
Emília Vášáryová v novej hre divadla GUnaGU

BRATISLAVA - Známe bratislavské divadlo GUnaGU oslavuje v tejto sezóne okrúhlych 30 rokov. "Pri 30. výročí od svojho vzniku so zámerom ukázať široký žánrový záber nášho divadla sme pripravili hru, v ktorej účinkuje najvýznamnejšia slovenská herečka súčasnosti Emília Vášáryová.

slovakia

left justify in out

Špeciálne pre ňu napísal dramatik Viliam Klimáček hru Odvrátená strana Mesiaca," informovala agentúru SITA produkčná manažérka divadla GUnaGU Linda Skrúcaná. Titul si priaznivci divadla v jeho sídle na Františkánskom námestí 7 v centre Bratislavy môžu pozrieť 12., 16. a 26. februára a ďalej aj 4. a 10. marca so začiatkom vždy o 19:30.

 

Odvrátená strana Mesiaca je komédia o nekriticky milujúcej matke (Emília Vášáryová), ktorá sa nedokáže zmieriť s tým, že jej syn (Viktor Horján) už dávno nie je dieťa a dospel. Matka stále hľadá pre syna ženu, ktorá by z neho "spravila muža", netušiac, že on už dávno tajne žije s jej priateľkou zo školy. Trojitú rolu českej turistky, londýnskej čašníčky aj zdravotnej sestry hrá v novinke Zuzana Šebová. "Korením tejto rodinnej tragikomédie je napätý vzťah dvoch sestier, ktoré celý život súperili o jediného muža. Sestru hrá Darina Abrahámová," priblížila dej hry Linda Skrúcaná z divadla. Ako dodala, "hra Viliama Klimáčka osciluje medzi komédiou a tragikomédiou a nevyhýba sa ani osobným zlyhaniam hrdinov a dojímavým situáciám, kedy hlavná hrdinka bojuje s mozgovou príhodou a zápasí nielen o syna a o sestru, ale najmä o vlastný dôstojný život". Hosťom v Odvrátenej strane Mesiaca nie je iba známa herečka Milka Vášáryová ale aj režisér inscenácie Marián Amsler, umelecký šéf divadla Astorka. 

 

K svojmu jubileu pripravilo GUnaGU od začiatku sezóny (septembra 2014) viacero noviniek nielen na scéne. Históriu divadla mapuje i kniha Viliama Klimáčka GUnaGU... GUnaGU? GUnaGU! (30 rokov – 30 hier). Publikácia s takmer dvoma stovkami fotografií sa venuje 30 rokom známeho bratislavského divadla formou "ja spovedám seba". Zakladateľ GUnaGU Viliam Klimáček hovorí o tridsiatich hrách, na ktorých popisuje vznik a peripetie vzniku tejto scény, ale aj dobu a prostredie vtedajšieho Slovenska, pretože GUnaGU vždy reagovalo na fenomény, ktoré hýbali či hýbu našou spoločnosťou. GUnaGU za 30 sezón prinieslo na slovenskú scénu nielen unikátny jazyk pop kultúry, ale dalo šancu aj mnohým mladým a začínajúcim hercom. Z GUnaGU do povedomia slovenských divákov prenikli napríklad Slávka Halčáková, Petra Polnišová, Roman Pomajbo, Peter Sklár, Dano Dangl, Viktor Horján a mnohí ďalší. Viac o divadle možno nájsť na jeho webstránke – gunagu.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies