Emil M., ktorý Matovičovi poslal náboje, sa v utorok postaví pred súd

NETKY.SK • 9 Júl 2017, 17:44 • 2 min
Emil M., ktorý Matovičovi poslal náboje, sa v utorok postaví pred súd

TRNAVA – Prípadom nebezpečného vyhrážania sa poslancovi OĽaNO Igorovi Matovičovi sa bude v utorok zaoberať Okresný súd v Trnave. Obvinený Emil M. podľa výsledkov policajného vyšetrovania poslal politikovi náboje. Súd vydal ešte v marci trestný rozkaz, ktorým uznal Emila M. za vinného z prečinu nebezpečného vyhrážania, obvinený podal proti nemu odpor.

slovakia

left justify in out

Súd trestným rozkazom uložil obvinenému trest odňatia slobody vo výmere osem mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú lehotu v trvaní 18 mesiacov. Keďže podal proti nemu odpor, nariadil súd vykonanie hlavného pojednávania.

 

Poslanec Matovič prišiel už o dva platy aj paušálne náhrady

Matovič o hrozbe nábojmi informoval ešte v máji na tlačovej besede a vzápätí na sociálnej sieti. „Pred rokom som dostal do firmy zásielku s dvoma nábojmi a hrozbou, že do mesiaca je po mne,“ napísal Matovič. Jeho manželka vec postúpila Národnej kriminálnej agentúre, vyšetrovateľovi sa podarilo zistiť páchateľa. Matovič informoval, že páchateľ je z Revúcej, podľa neho to bol známy rodiny predsedu parlamentu Andreja Danka.

Líder OĽaNO v máji informoval aj o ďalších prípadoch, kedy ho niekto zastrašoval alebo sa mu vyhrážal. Neznámy muž mu mal krátko predtým vyhrážať fyzickou likvidáciou v blízkosti bydliska, keď venčil psa. Takéto konanie označil za štvanicu na svoju osobu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies