EMI vydá doteraz neznáme skladby skupiny Pink Floyd

NETKY.SK • 11 Máj 2011, 07:16 • 2 min
EMI vydá doteraz neznáme skladby skupiny Pink Floyd

EMI vydá doteraz neznáme skladby skupiny Pink Floyd - Kultúra Hudobné vydavateľstvo EMI bude vydávať dosiaľ neznáme skladby legendárnej britskej skupiny Pink Floyd a s projektom začne od septembra. Informovala o tom dnes táto nahrávacia spoločnosť kapely.

slovakia

left justify in out

img

Hudobné vydavateľstvo EMI bude vydávať dosiaľ neznáme skladby legendárnej britskej skupiny Pink Floyd a s projektom začne od septembra. Informovala o tom dnes táto nahrávacia spoločnosť kapely.
      Skladby sa budú vyberať z archívu podľa naplánovaného rozvrhu a vydávať postupne v priebehu niekoľkých mesiacov. Na svetlo sveta sa tak dostanú aj zberateľské sady a remastrované štúdiové nahrávky.
      "Na tomto projekte sme spolu pracovali vyše roka a obsahuje všetky prvky, vďaka ktorým sa stal Pink Floyd jednou z najväčších inšpiračných síl v modernej hudbe," uviedol vo vyhlásení výkonný riaditeľ EMI Roger Faxon.
      Oznámenie prišlo štyri mesiace po tom, čo dlhodobí partneri - skupina a hudobné vydavateľstvo - informovali, že podpísali novú päťročnú zmluvu a ukončili medzi sebou právny spor.
      Pink Floyd podpísal zmluvu s EMI už pred vyše 40 rokmi. Skupina sa najviac preslávila vplyvnými a uznávanými hudobnými albumami "The Dark Side of the Moon", "Wish You Were Here" a "The Wall".
      Podľa EMI Pink Floyd predal po celom svete viac ako 200 miliónov albumov. Len v samotných USA sa z albumu The Dark Side of the Moon z roku 1973 predalo 45 miliónov kópií a je to tretí najlepšie predávaný album v dejinách krajiny.
      Pink Floyd a EMI viedli vlani súdny spor o tom, či hudobné vydavateľstvo má právo predávať na internete skladby z albumov aj jednotlivo. Skupina bola proti tomu a tvrdila, že takýto predaj porušuje integritu jej albumov - súd jej dal za pravdu.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies