Emeritný pápež Benedikt: Boh mi povedal, aby som odstúpil

NETKY.SK • 21 August 2013, 15:33 • 2 min
Emeritný pápež Benedikt: Boh mi povedal, aby som odstúpil

RÍM - Nečakaná februárová rezignácia pápeža Benedikta XVI. bola dôsledkom podnetu od Boha. Tvrdí to v stredu katolícka tlačová agentúra Zenit.

slovakia

left justify in out

Tá cituje jedného z návštevníkov Vatikánu, ktorý sa s niekdajším nemeckým kardinálom nedávno stretol. Agentúra hovorí o výnimočnom stretnutí, keďže Benedikt sa na verejnosti neobjavuje a s ľuďmi sa stretáva iba zriedkavo. Podľa jej informácií pápež návštevníkovi hovoril o "mystickom zážitku", počas ktorého dostal božské posolstvo a pocítil "absolútnu túžbu" byť s Bohom v súkromí. Podľa jeho slov túto Božiu vôľu dokumentuje aj charizma, akou sa prezentuje jeho nástupca na poste hlavy katolíckej cirkvi pápež František.

Emeritný pápež Benedikt XVI., ktorý vo februári šokoval svet jeho nečakaným odstúpením, od mája žije v kláštore Mater Ecclesiae, dvojposchodovej budove na návrší nad Námestím svätého Petra. Od svojej rezignácie, ktorú zdôvodnil pokročilým vekom, býval v Castel Gandolfo, luxusnom 55-hektárovom sídle vzdialenom 25 kilometrov od Ríma. Od odstúpenia 86-ročného Josepha Ratzingera sa špekuluje o jeho zdravotnom stave. Za jeho odchod údajne môžu aj intrigy a škandál okolo jeho bývalého komorníka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona