Emeritnému biskupovi Filovi sa zhoršil zdravotný stav, hospitalizovali ho v nemocnici

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 15:29 • 2 min
Emeritnému biskupovi Filovi sa zhoršil zdravotný stav, hospitalizovali ho v nemocnici

BRATISLAVA – Emeritného rožňavského biskupa Vladimíra Fila hospitalizovali v nemocnici v Bratislave, kam ho prijali po zhoršení zdravotného stavu.

slovakia

left justify in out

Do nemocnice ho prijali ešte minulý týždeň v Nových Zámkoch, následne ho previezli do Bratislavy, kde ho osobne navštívil jeho nástupca Stanislav Stolárik. Aktuálne je jeho zdravotný stav stabilizovaný.

 

Vladimír Filo sa narodil 15. januára 1940 v Gáni. Za kňaza bol vysvätený 25. júla 1962. Na biskupa bol konsekrovaný 16. apríla 1990 v Trnave. Za rožňavského pomocného biskupa - koadjútora bol menovaný 23. novembra 2002 a do úradu nastúpil 14. januára 2003. Pápež Benedikt XVI. ho 27. decembra 2008 menoval za diecézneho biskupa Rožňavskej diecézy. Kánonické zrieknutie sa vedenia diecézy z dôvodu veku prijal Svätý Otec František tento rok. Agentúru SITA informovala Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies