Ema Watson vyjadrila nadšenie z obsadenia Nomy Dumezweni

NETKY.SK • 3 Január 2016, 11:26 • 2 min
Ema Watson vyjadrila nadšenie z obsadenia Nomy Dumezweni

BRATISLAVA - Britská herečka Emma Watson uviedla, že sa nevie dočkať divadelného stvárnenia Hermiony Granger v podaní Angličanky Nomy Dumezweni.

slovakia

left justify in out

Tá si čarodejnicu, známu z príbehov o Harrym Potterovi, zahrá v pripravovanej hre s názvom Harry Potter and the Cursed Child. Pôvodná filmová protagonistka svoje nadšenie z nástupkyne prejavila prostredníctvom príspevku na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.


Nomy Dumezweni má na rozdiel od Watson čiernu pleť. To hneď po oznámení jej obsadenia podnietilo fanúšika, ktorý sa na sieti Twitter spýtal na názor samotnej autorky čarodejníckych príbehov, britskej spisovateľky J. K. Rowling. "Hnedé oči, kučeravé vlasy a veľmi múdra. Biela pleť nebola nikdy špecifikovaná. Rowling miluje čiernu Hermionu," odpísala na otázku spisovateľka.


Okrem Dumezweni sa v hlavných úlohách predstavia Jamie Parker ako Harry Potter a Paul Thornley, ktorý stvárni Rona Weasleyho. Thornley sa pritom podobne ako jeho herecká kolegyňa vymyká výzoru filmového Rona, ktorého si zahral Rupert Grint. Nemá totiž ryšavé vlasy. Známa autorka sa napriek tomu vyjadrila, že sa nemôže dočkať toho, ako trojicu čarodejníkov stvárnia spomínaní herci.


Pripravovaná divadelná hra bude pokračovaním pôvodného príbehu o čarodejníckom učňovi. Vyplýva to zo synopsy, ktorú zverejnili tvorcovia inscenácie. Ako prezradili, príbeh novinky sa bude odohrávať 19 rokov po udalostiach poslednej knihy Harry Potter a Dary smrti a jeho centrálnou postavou bude Harryho syn Albus Severus. Dvojdielne predstavenie, na ktorom sa s J. K. Rowling podieľajú aj scenárista Jack Thorne a režisér John Tiffany, uvedú v lete v Palace Theatre na londýnskom West Ende. Obsadenie bude tvoriť viac ako tridsať hercov a herečiek.


Príbehy o čarodejníkovi Harrym Potterovi odštartovala Rowling v roku 1997 knihou Harry Potter a Kameň mudrcov. Následne vyšlo ďalších šesť dielov, pričom všetky knihy sa dočkali filmového spracovania, v ktorých mladého čarodejníka bojujúceho proti zlu v podobe krutého lorda Voldemorta stvárnil Daniel Radcliffe. Rowling na motívy pôvodného príbehu napísala aj dielo Fantastické zvery a ich výskyt. V súčasnosti vzniká trojdielna filmová adaptácia tohto počinu.


Emma Watson je známa predovšetkým ako Hermiona Granger zo spomínanej série filmov o Harrym Potterovi (2001 - 2011). Venuje sa tiež modelingu. Zahrala si aj v snímkach Môj týždeň s Marilyn (2011), Charlieho malé tajomstvá (2012), Bling Ring: Ako VIP-ky (2013), To je koniec! (2013) či Noe (2014).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies