EL:UEFA potrestala Dinamo za rasizmus, proti PSV pred prázdnymi tribúnami

NETKY.SK • 25 September 2013, 18:46 • 2 min
EL:UEFA potrestala Dinamo za rasizmus, proti PSV pred prázdnymi tribúnami

NYON - Futbalisti Dinama Záhreb budú musieť odohrať najbližší domáci zápas v skupinovej fáze Európskej ligy 2013/2014 pred prázdnymi tribúnami. Európska futbalová únia (UEFA) takýmto spôsobom potrestala chorvátsky klub za rasistické prejavy jeho fanúšikov v dueloch Ligy majstrov na ihrisku Austrie Viedeň a doma proti Šerifu Tiraspoľ. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Dinamo si bude musieť poradiť bez diváckej podpory 24. októbra, keď privíta holandský PSV Eindhoven. Záhrebčania okrem toho dostali za hádzanie svetlíc a ďalších predmetov na trávnik pokutu 70.250 eur. UEFA takisto pohrozila Dinamu ďalším zatvorením domáceho štadióna na jeden zápas, pokiaľ sa budú rasistické prejavy jeho fanúšikov opakovať, podmienka platí päť rokov.

Nie je to prvýkrát, čo UEFA musela riešiť rasistické správanie priaznivcov Dinama. Po rasistických pokrikoch fanúšikov chorvátskeho tímu v zápase predkola Ligy majstrov proti Fole Esch uzavrela v ďalšom súboji proti Šerifu jednu z tribún na štadióne Maksimir.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies