Eltona Johna ocenia za boj proti HIV a AIDS

NETKY.SK • 25 Október 2017, 06:00 • 2 min
Eltona Johna ocenia za boj proti HIV a AIDS

NEW YORK - Anglický spevák, klavirista a skladateľ Elton John dostane od Harvardskej univerzity cenu za podporu boja proti HIV a AIDS.

slovakia

left justify in out

Zástupcovia Elton John AIDS Foundation v utorok informovali, že 70-ročnému interpretovi udelia 6. novembra Peter J. Gomes Humanitarian Award. Predchádzajúcimi držiteľmi ocenenia sú arcibiskup Desmond Tutu a bývalí generálni tajomníci OSN Pan Ki-mun, Kofi Annan, Butrus Butrus-Gálí a Javier Pérez de Cuéllar. Muzikant uviedol, že ho ocenenie teší a i naďalej sa bude snažiť o zastavenie šírenia choroby.

Elton Hercules John, vlastným menom Reginald Kenneth Dwight, počas svojej vyše 50-ročnej kariéry predal vyše 300 miliónov kópií nahrávok na celom svete. Je tak jedným z najúspešnejších hudobníkov všetkých čias. Okrem množstva iných ocenení získal aj šesť Grammy, vrátane Grammy Legend Award, päť BRIT Awards, Oscara, Zlatý glóbus či divadelnú cenu Tony. V roku 1994 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Medzi jeho najväčšie hity patria piesne ako Rocket Man, Tiny Dancer, Your Song, Candle In The Wind, Saturday Night's Alright For Fighting, Don't Go Breaking My Heart (feat. Kiki Dee), Sorry Seems To Be The Hardest Word, I Guess That's Why They Call It The Blues, I'm Still Standing, Don't Let The Sun Go Down On Me (feat. George Michael), Sacrifice, Circle Of Life, Can You Feel The Love Tonight, Are You Ready For Love alebo Nikita. Od roku 1993 tvorí pár s filmárom Davidom Furnishom. V decembri 2014 sa zosobášili.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona