Elton John venoval vypredaný koncert v Moskve obeti homofóbneho útoku

NETKY.SK • 7 December 2013, 13:51 • 2 min
Elton John venoval vypredaný koncert v Moskve obeti homofóbneho útoku

MOSKVA - Elton John počas koncertu povedal, že ho priatelia varovali, aby nešiel vystupovať do Ruska pre nepriateľskú atmosféru voči homosexuálom.

slovakia

left justify in out

Britský hudobník Elton John, ktorý sa otvorene hlási k homosexualite, venoval svoj piatkový koncert v Moskve pamiatke 23-ročného Vladislava Tornova, zabitého začiatkom tohto roka pri útoku motivovanom nenávisťou k homosexuálom.

Ako dnes informovala agentúra RIA Novosti, Elton John využil koncertné vystúpenie vo vypredanej mestskej hale Crocus i na kritiku nedávno prijatého ruského zákona proti propagácii netradičných sexuálnych vzťahov.

Elton John počas koncertu povedal, že ho priatelia varovali, aby nešiel vystupovať do Ruska pre nepriateľskú atmosféru voči homosexuálom. Novú legislatívu proti propagácii homosexuality medzi mládežou podľa britskej vysielacej siete BBC označil za "nehumánnu" a "izolujúcu", pričom vyzval ľudí, aby si jeho hudbu vychutnali bez ohľadu na to, aký majú vek, pohlavie či sexuálnu orientáciu.

Ruskí vyšetrovatelia v prípade vraždy mladíka Vladislava Tornova konštatovali, že bol zavraždený práve kvôli svojej sexuálnej orientácii, pripomenula agentúra RIA Novosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona