Elton John sa pripravuje na stretnutie s Vladimirom Putinom

NETKY.SK • 6 November 2015, 06:36 • 2 min
Elton John sa pripravuje na stretnutie s Vladimirom Putinom

LONDÝN - Hviezda nielen britskej populárnej hudby, skladateľ, spevák a klavirista v jednej osobe Elton John (68) sa pripravuje na stretnutie s prezidentom Ruskej federácie Vladimirom Putinom (63), pri ktorom by podľa vlastných slov pre rozhlasovú stanicu BBC 4 chcel hovoriť o právach LGBTI ľudí.

slovakia

left justify in out

"Len čo nájdem v kalendári termín, ktorý bude vyhovovať jemu, vyberiem sa do Moskvy a stretnem sa s ním", informoval dnes Elton John.


Ako je známe, ruský prezident Vladimir Putin 24. septembra telefonoval s britským umelcom, ktorému oznámil, že by sa s ním rád stretol a porozprával. Informoval o tom vtedy hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.


K telefonickému rozhovoru Putin-Elton John prišlo týždeň po tom, čo Britovi zatelefonovali dvaja ruskí komici - Vladimir Krasnov a Alexej Stoljarov - pričom sa jeden z nich vydával práve za Putina.


Zabávači - v Rusku známi svojimi kanadskými žartmi, ktorých obeťami často bývajú celebrity a politici - uskutočnili telefonát v mene ruského prezidenta deň po tom, ako Elton John počas svojej návštevy ukrajinskej metropoly Kyjev vyslovil želanie stretnúť sa s Putinom a hovoriť o právach gejov.


Spevák na žart reagoval zmierlivo prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti Instagram, pričom pozornosť chcel pritiahnuť práve na diskrimináciu sexuálnej menšiny. "Žartíky sú vtipné. Homofóbia však vtipná nie je nikdy," napísal pod fotografiou muža so zakrvavenou tvárou, ktorý bol zjavne obeťou homofóbne motivovaného násilia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona