Elton John potvrdil spoluprácu na albume Lady Gaga

NETKY.SK • 20 Január 2016, 15:59 • 2 min
Elton John potvrdil spoluprácu na albume Lady Gaga

BRATISLAVA - Anglický hudobník Elton John potvrdil spoluprácu na pripravovanej nahrávke americkej speváčky a herečky Lady Gaga.

slovakia

left justify in out

V šou Zanea Lowea v rádiu Beats 1 tiež uviedol, že nasledujúci deň s ňou bude písať skladby. "Počul som dve piesne, ktoré sú brutálne. Sú to jednoducho úžasné piesne," opísal 68-ročný rodák z Middlesexu, ktorý tiež prezradil, že hudobné novinky by sa dali prirovnať k jej hitom You and I či Bad Romance. Tretiu sólovú štúdiovku Artpop (2013) však opísal ako nevydarenú. "Nebol to dobrý album a myslím, že by to sama uznala," skonštatoval. Napriek tomu dodal, že turné a album Cheek To Cheek (2014), na ktorých spolupracovala so spevákom Tonym Bennettom, vystúpenie na udeľovaní Oscarov a rola v hororovej antológii American Horror Story (2011) s podtitulom Hotel, boli výborné. "Myslím, že je skvelá skladateľka. Pre mňa je to Stefani Germanotta, milujem ju a záleží mi na nej - je to krstná mama mojich dvoch detí," vysvetlil svoj vzťah k 29-ročnej Newyorčanke.


Lady Gaga o spomínanej hudobnej novinke informovala počas rozhovoru na 73. ročníku udeľovania cien Zlatý glóbus. Ako uviedla, album plánuje vydať počas tohto roka, avšak presný dátum neprezradila. Okrem Eltona Johna sa na tvorbe pripravovanej novinky podieľal aj producent Mark Ronson. Ten sa pre denník London Evening Standard vyjadril, že s Gagou na albume spolupracoval v jeho londýnskom štúdiu. "Prial by som si s ňou pracovať viac - je to neuveriteľná speváčka a skladateľka," priznal autor hitu Uptown Funk. Pripravovaný album prinesie tiež spoluprácu s producentom RedOneom či talianskym producentom a dídžejom Giorgiom Moroderom.


Elton John, vlastným menom Reginald Kenneth Dwight, počas svojej vyše 50-ročnej kariéry predal vyše 300 miliónov kópií nahrávok na celom svete. Je tak jedným z najúspešnejších hudobníkov všetkých čias. Okrem množstva iných ocenení získal aj šesť Grammy, päť BRIT Awards, Oscara, Zlatý glóbus či divadelnú cenu Tony. V roku 1994 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Medzi jeho najväčšie hity patria piesne ako Your Song, Rocket Man, Candle In The Wind, Crocodile Rock, Saturday Night's Alright For Fighting, Don't Go Breaking My Heart (feat. Kiki Dee), Sorry Seems To Be The Hardest Word, I Guess That's Why They Call It The Blues, I'm Still Standing, Don't Let The Sun Go Down On Me (feat. George Michael), Sacrifice, Circle Of Life, Can You Feel The Love Tonight, Are You Ready For Love alebo Nikita. Už 5. februára pritom plánuje vydať 32. štúdiový album Wonderful Crazy Night. Od roku 1993 tvorí pár s filmárom Davidom Furnishom. V decembri 2014 sa zosobášili.


Lady Gaga, vlastným menom Stefani Joanne Angelina Germanotta, sa preslávila skladbami Just Dance a Poker Face z debutového albumu The Fame (2008). Na konte má šesť cien Grammy, pričom dve z nich si vyslúžila vďaka skladbe Bad Romance z EP The Fame Monster (2009). Z druhého albumu Born This Way (2011) pochádzajú single Born This Way, Judas či Edge Of Glory. Začiatkom novembra 2013 vydala spomínanú štúdiovku Artpop a o necelý rok neskôr sa do predaja dostal album Cheek To Cheek. Lady Gaga predala celosvetovo približne 28 miliónov kópií albumov a 140 miliónov kópií singlov. Magazín Forbes ju označil za najvplyvnejšiu celebritu roka 2011 a viackrát ju zaradil medzi najmocnejšie ženy sveta. Tento rok získala Zlatý Glóbus za herecký výkon v piatej sezóne hororovej antológie American Horror Story s podtitulom Hotel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona