Elton John by sa rád oženil

NETKY.SK • 29 Marec 2014, 17:51 • 2 min
Elton John by sa rád oženil

BRATISLAVA - Elton John a David Furnish sa chcú zosobášiť. Známy pár to považuje za povinnosť.

slovakia

left justify in out

Britský hudobník Elton John a jeho dlhoročný partner, filmár David Furnish, sa chcú zosobášiť. Pre britský magazín Attitude to uviedol samotný Furnish, pričom dodal, že s Johnom cítia, že je to ich povinnosť. "Chceme, aby všetci vedeli, že to je vec, o ktorej snívalo množstvo gejov," vyhlásil 51-ročný režisér pri príležitosti prvých svadieb gejov, ktoré sú v Anglicku legálne od dnes.


"Myslím, že je veľký rozdiel medzi oslovením partner a manžel. Partner je neosobné slovo a neopisuje adekvátne lásku, ktorú medzi sebou máme," vysvetlil Furnish dôvod, prečo sa s Johnom rozhodli vziať. Pár bol tiež jednou z prvých dvojíc, ktoré v roku 2005 uzavreli registrované partnerstvo, a to v rovnaký deň ako ich v krajine povolili.

 

Elton John, vlastným menom Reginald Kenneth Dwight, počas svojej viac ako štyridsaťročnej kariéry na celom svete predal vyše 200 miliónov kópií nahrávok. Je tak jedným z najúspešnejších hudobníkov všetkých čias. Okrem množstva iných ocenení získal aj šesť Grammy, štyri Brit Awards, Oscara, Zlatý glóbus či divadelnú cenu Tony. V roku 1994 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Medzi jeho najväčšie hity patria piesne ako Candle In The Wind, Crocodile Rock, Saturday Night's Alright For Fighting, cover Lucy In The Sky With Diamonds, Don't Go Breaking My Heart (feat. Kiki Dee), Sorry Seems To Be The Hardest Word, I Guess That's Why They Call It The Blues, I´m Still Standing, Don't Let The Sun Go Down On Me (feat. George Michael), Sacrifice, Circle Of Life, Can You Feel The Love Tonight, Are You Ready For Love alebo Nikita. David Furnish je Johnovým partnerom od roku 1993. Dvojica spolu vychováva dvoch synov, ktorých priviedla na svet náhradná matka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona