Elton John by rád sfilmoval muzikál Billy Elliot

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 18:49 • 2 min
Elton John by rád sfilmoval muzikál Billy Elliot

LONDÝN - Britský hudobník Elton John by rád nakrútil filmovú adaptáciu muzikálu Billy Elliot. Šesťdesiatosemročný interpret to prezradil počas oslavy 10. výročia od premiéry titulu, pre ktorý skomponoval hudbu.

slovakia

left justify in out

"Bolo by nádherné urobiť filmovú verziu," vyhlásil John. "Mali sme ďalšie skladby, ktoré sme museli v muzikáli vynechať, no vo filme by boli skvelé," doplnil, pričom tiež zavtipkoval, že vo filmovej adaptácii by si rád zahral starú mamu hlavného hrdinu. Okrem toho John prezradil, že nedávno dokončil nový muzikál, no ďalšie detaily neponúkol.

 

Muzikál Billy Elliot rozpráva príbeh 11-ročného Billyho, ktorý sa rozhodne stať baleťákom aj napriek nesúhlasu rodiny. Divadelné predstavenie vzniklo podľa rovnomenného filmu z roku 2001, ktoré získalo tri nominácie na Oscara. Scenárista Lee Hall a režisér Stephen Daldry v spolupráci s Johnom vytvorili aj divadelný muzikál, ktorý mal premiéru 12. mája 2005 v Londýne. Titul odvtedy videlo viac ako desať miliónov divákov. 

 

Elton John, vlastným menom Reginald Kenneth Dwight, počas svojej 50-ročnej kariéry predal vyše 300 miliónov kópií nahrávok na celom svete. Je tak jedným z najúspešnejších hudobníkov všetkých čias. Okrem množstva iných ocenení získal aj šesť Grammy, päť Brit Awards, Oscara, Zlatý glóbus či divadelnú cenu Tony. V roku 1994 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Medzi jeho najväčšie hity patria piesne ako Candle In The Wind, Crocodile Rock, Saturday Night's Alright For Fighting, cover Lucy In The Sky With Diamonds, Don't Go Breaking My Heart (feat. Kiki Dee), Sorry Seems To Be The Hardest Word, I Guess That's Why They Call It The Blues, I'm Still Standing, Don't Let The Sun Go Down On Me (feat. George Michael), Sacrifice, Circle Of Life, Can You Feel The Love Tonight, Are You Ready For Love alebo Nikita. Od roku 1993 tvorí pár s filmárom Davidom Furnishom. Vlani v decembri sa zosobášili. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona