Elon Musk vás v priebehu hodiny prepraví kamkoľvek na svete: Jeho futuristická vízia sa má naplniť do 10 rokov!

NETKY.SK • 23 Máj 2018, 09:24 • 2 min
Elon Musk vás v priebehu hodiny prepraví kamkoľvek na svete: Jeho futuristická vízia sa má naplniť do 10 rokov!

Známy podnikateľ a vizionár Elon Musk opäť prekvapuje. Jeho ambiciózny plán má byť revolúciou v doprave!

slovakia

left justify in out

Napriek tomu, že sa bežne presúvame z kontinentu na kontinent lietadlami, stále to zaberá pomerne veľa času, najmä ak je potrebné prekonávať veľké vzdialenosti. Hoci v reálnom čase dokážeme plnohodnotne komunikovať pomocou nových technológií, nie vždy to nahradí reálnu prítomnosť na určitom mieste. Elon Musk preto začal pracovať na revolučnom projekte, ktorý by bol veľkým krokom v ústrety budúcnosti.

 

Musk má v pláne prepojiť dve zo svojich spoločností, konkrétne Boring Company, ktorá sa zaoberá budovaním vysokorýchlostných tunelov a SpaceX, ktorá vysiela rakety do vesmíru. Keď sa spoja, mal by vzniknúť nový spôsob dopravy. V rámci neho sa využitím Hyperloopu budú presúvať po Zemi rakety obrovskou rýchlosťou. Týmto spôsobom by sme sa z New Yorku do Šanghaja dokázali ptepraviť namiesto 15 hodín za jedinú hodinu!

 

Vybudovanie infraštruktúry by malo byť zrealizované do desiatich rokov, pričom rakety by mali jednu trasu absolvovať približne dvanásťkrát denne. Cena takejto cesty by sa mala pohybovať niekde okolo sumy 2000 dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies