Elon Musk predstavil nový vynález: Touto raketou sa bude dať lietať aj medzi mestami!

NETKY.SK • 10 Január 2019, 12:23 • 2 min
Elon Musk predstavil nový vynález: Touto raketou sa bude dať lietať aj medzi mestami!

Muskove rakety budú čoskoro lietať nielen na Mars, ale aj do vzdialených destinácii v rámci Zeme.

slovakia

left justify in out

Elon Musk je celosvetovo uznávaný vizionár, ktorého projekty sú také odvážne, že často až vyrážajú dych. Najnovšie prekvapil predstavením novej rakety, ktorá by vraj mala byť schopná dopraviť ľudí až na Mars!

 

Muskova spoločnosť SpaceX odprezentovala svetu najnovšiu raketu Starship, ktorá svojím retro vzhľadom pripomína staré sci-fi filmy. Skúšobný let by pritom mala uskutočniť len o niekoľko týždňov.

 

 

Rakety Starship a Super Heavy vyvíjajú súčasne v Kalifornii aj v južnom Texase, pričom, ako sa uvádza, let na Mars by sa mal uskutočniť už v priebehu budúceho roka.

 

Tieto vesmírne „dopravné prostriedky“ budú mať veľmi silný motor Raptor, ktorý spoločnosť SpaceX neprestáva zdokonaľovať. Na projekte sa pracuje neúnavne a bez prestávky, pretože nové rakety chcú uviesť do prevádzky čím skôr.

 

 

Okrem vesmírnych výprav nájdu svoje využitie aj na Zemi, pretože tu budú schopné pasažierov prepravovať do jednotlivých svetových metropol po celej planéte už v priebehu jedinej hodiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies