Elon Musk odhalil aké množstvo kryptomien vlastní

NETKY.SK • 25 Február 2018, 14:54 • 2 min
Elon Musk odhalil aké množstvo kryptomien vlastní

Miliardár a generálny riaditeľ spoločností SpaceX a Tesla uviedol na sociálnej sieti Twitter, že v skutočnosti nikdy nekúpil žiadnu z kryptomien a drží len malé množstvo Bitcoinu, ktorý mu podaroval priateľ.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„V skutočnosti nie som vlastníkom žiadnej kryptomeny, okrem 0.25 BTC, ktoré mi poslal priateľ pred mnohými rokmi.“

 

Tento tweet bol reakciou na podvodné príspevky na sociálnej sieti Twitter. Podvodníci sa vydávali za známe osobnosti ako napríklad Elon Musk alebo Vitalik Buterin v snahe ukradnúť od používateľov ich kryptomeny. Používatelia služby Twitter boli upozornení, aby nikdy neposielali svoje kryptomeny na neznáme účty.

 

Vzhľadom k dnešnej hodnote Bitcoinu, ktorá sa pohybuje okolo 10 000 USD, má jeho portfólio hodnotu 2 500 USD. Je to zanedbateľná hodnota, keďže jeho majetok sa odhaduje na 20 miliárd USD.

 

Zatiaľ čo Musk nevlastní kryptomeny, tak v roku 2016 vyhlásil, že nie je proti tejto technológii. Keď bol menovaný do tímu poradcov spoločnosti Trump vyhlásil, že Bitcoin bol v skutočnosti dobrá myšlienka.

 

V minulom roku bol stredobodom pozornosti v oblasti kryptomien. V novembri minulého roku sa objavili špekulácie, že Musk má byť tajomný Satoshi Nakamoto, ktorý je tvorcom Bitcoinu. Tí, čo verili teórii sa opierali o Muskove znalosti v programovacom jazyku C++ (programovací jazyk využívaný v SpaceX aj Bitcoinom), o jeho vášeň pre riešenie globálnych problémov a jeho mlčanie považovali ako dôkaz pravdivosti tejto teórie. Musk túto teóriu znova poprel na sociálnej sieti Twitter a vyhlásil, že nenakupuje žiadne kryptomeny. Skutočná identita tvorcu Bitcoinu pravdepodobne zostane neznáma, pokiaľ sa tvorca Satoshi nerozhodne odhaliť sám. Tento scenár sa každým rokom stáva čoraz viac nepravdepodobným.

 

Nedostatočná angažovanosť Elona Muska v oblasti kryptomien je však zaujímavá. Táto decentralizovaná technológia je v súlade s jeho snahou o dosiahnutie lepšej ľudskej spoločnosti a s jeho vášňou pre riešenie globálnych problémov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies