Elon Musk môže odstúpiť od zmluvy s Twitterom

NETKY.SK • 7 Jún 2022, 06:00 • 2 min
Elon Musk môže odstúpiť od zmluvy s Twitterom

SAN FRANCISCO – Elon Musk môže odstúpiť od dohody o kúpe sociálnej siete Twitter za 44 miliárd USD (41,02 miliardy eur), ak mu neposkytne údaje o spame a falošných účtoch. Miliardár a šéf automobilky Tesla pred tým varoval Twitter v pondelok v liste.

slovakia

left justify in out

Twitter „jasne porušil“ svoje záväzky a Musk si vyhradzuje všetky práva na ukončenie zmluvy, uviedli v liste jeho právnici. Toto je prvýkrát, čo Musk pohrozil, že odstúpi od dohody v liste namiesto toho, aby to zverejnil na sociálnej sieti. Twitter predtým bagatelizoval Muskovo vyhlásenie, že dohoda je „odložená“. Musk totiž začiatkom minulého mesiaca oznámil, že dočasne pozastavuje prevzatie Twitteru, kým nebude mať k dispozícii údaje o podiele jeho falošných účtov.

 

 

„Musk sa domnieva, že Twitter transparentne odmieta splniť svoje záväzky vyplývajúce zo zmluvy o prevzatí, čo vyvoláva ďalšie podozrenie, že spoločnosť zadržiava požadované údaje,“ napísali jeho právnici.

 

Miliardár, ktorý sa sám vyhlasuje za „absolutistu“ v otázke slobody slova, spochybnil presnosť údajov Twitteru o falošných účtoch, ktoré údajne predstavujú menej ako 5 % jeho užívateľskej základne, pričom tvrdí, že ich musí byť aspoň 20 %. Tieto údaje vraj potrebuje na vykonanie vlastnej analýzy užívateľov Twitteru a neverí v „laxné testovacie metodológie spoločnosti“.

 

 

„Musk má jednoznačne nárok na požadované údaje, ktoré mu umožnia pripraviť sa na prechod Twitteru do jeho vlastníctva a uľahčiť mu financovanie transakcií,“ napísali právnici. Šéf Tesly pripomenul, že už zariadil financovanie transakcie prostredníctvom vlastného imania a pôžičiek, pričom pritiahol významných akcionárov vrátane Sequoia Capital. Musk už predal svoje akcie Tesly v hodnote viac ako 8 miliárd USD na financovanie akvizície. Po prípadnom prevzatí by chcel urobiť niekoľko zmien vo fungovaní siete.

 

Možno vás zaujme: Prezidentka poďakovala zahraničným Slovákom, ktorí udržiavajú vzťah s krajinou



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies