Elon Musk chce kúpiť Twitter za 43 miliárd dolárov

NETKY.SK • 14 Apríl 2022, 15:35 • 2 min
Elon Musk chce kúpiť Twitter za 43 miliárd dolárov

SAN FRANCISCO – Šéf Tesly Elon Musk má záujem o kúpu sociálnej siete Twitter, za ktorú ponúkol 43 miliárd USD (39,72 miliardy eur) v hotovosti. Podľa vlastného vyhlásenia by potom mohol Twitter transformovať ako súkromnú spoločnosť. TASR o tom informuje na základe správ CNBC a Reuters.

slovakia

left justify in out

Najbohatší človek na svete aktuálne vlastní v Twitteri podiel vo výške 9,2 %. Vo štvrtok ponúkol odkúpenie kompletnej firmy. Za jednu akciu ponúka 54,20 USD. To je o 38 % viac v porovnaní s jej zatváracou cenou 1. apríla, čo bol posledný obchodný deň pred zverejnením, že Musk získal v Twitteri viac než 9 %.

 

 

Podľa Muska sa musí Twitter, ktorý často otvorene kritizoval, prestať obchodovať na burze, aby sa mohli zrealizovať potrebné efektívne zmeny jeho fungovania. „Investoval som do Twitteru, pretože verím, že má potenciál stať sa platformou slobody prejavu po celom svete, a pretože verím, že sloboda prejavu je spoločenským imperatívom funkčnej demokracie,“ uviedol Musk v liste adresovanom šéfovi rady riaditeľov Twitteru Bretovi Taylorovi. Podľa Muska sa musí Twitter stiahnuť z burzy, aby sa mohol transformovať, keďže v aktuálnej podobe nedokáže podporovať ani slúžiť slobode prejavu.

 

 

„Preto ponúkam kúpu 100 % Twitteru za 54,20 USD za akciu v hotovosti, čo je o 54 % viac v porovnaní s cenou deň predtým, než som začal investovať do Twitteru, a o 38 % viac v porovnaní s cenou deň pred predtým, než bola oznámená moja investícia.“ Musk dodal, že toto je jeho „najlepšia a konečná ponuka“ a v prípade, ak nebude prijatá, bude musieť zvážiť svoju pozíciu akcionára. Akcie Twitteru sa v predburzovom obchodovaní posilnili o 12 %. V stredu (13. 4.) akcia Twitteru uzavrela na 45,85 USD.

 

Možno vás zaujme: GAMING Čo vznikne, ak necháte komunitu spoločne tvoriť na jednom online mieste? Zapojili sme sa aj my



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies