Čelní predstavitelia Mosta majú členov rodiny v SMK, je to anomália

NETKY.SK • 24 August 2010, 12:21 • 2 min
Čelní predstavitelia Mosta majú členov rodiny v SMK, je to anomália

Čelní predstavitelia Mosta majú členov rodiny v SMK, je to anomália

slovakia

left justify in out

Niektorí čelní predstavitelia koaličnej strany Most-Híd majú svojich rodinných príslušníkov ešte stále v radoch mimoparlamentnej SMK. Pre TASR to dnes uviedol predseda SMK József Berényi, ktorý to považuje za anomáliu.
      "Napríklad členkou miestnej organizácie SMK je manželka poslanca za Most-Híd. Je čudné, že je takýto stav," vyhlásil Berényi. Podľa jeho slov to znamená, že v rámci jednej rodiny sú diametrálne odlišné názory na menšinovú politiku. "Pán manžel by sa mohol vrátiť do SMK," naznačil riešenie tejto situácie. O koho presne ide, povedať nechcel.
      Berényi tiež tvrdí, že táto skutočnosť nenasvedčuje tomu, že by straníci chceli odísť z SMK do Mosta-Híd, ako sa nedávno vyjadril Béla Bugár. "Je to skôr naopak," dodal.
      Hovorkyňa Mosta-Híd Nora Czuczorová pre TASR uviedla, že poslancom strany, ktorého manželka je členkou SMK, je Tibor Bastrnák. "To, že je členkou SMK, v našom manželstve nespôsobuje problémy. Na niektoré veci máme rozdielny názor, ale ja sa k tomu staviam tak, že nás to skôr obohacuje než konfrontuje," reagoval primátor Komárna. Czuczorová zároveň zdôraznila, že informácie o bývalých členoch SMK, ktorí sa hlásia za členov strany Most-Híd, sú od jednotlivých okresných orgánov.
      Predseda Mosta-Híd Bugár pred pár dňami povedal, že o členstvo v jeho strane majú záujem viacerí ľudia z SMK. Ich presný počet nepozná. Zdôraznil však, že cieľom Mosta-Híd nie je za každú cenu naberať členov, ale "mať všade aktívnych ľudí, ktorí vedia, o čom je politika".
      Czuczorová doplnila, že spolu so spomínanými záujemcami z SMK sa v súčasnosti o členstvo v Moste-Híd uchádza približne 3000 ľudí. Podľa nej pri prijímaní nováčikov do strany platia pre bývalých členov SMK tie isté podmienky ako pre tých, ktorí neboli jej členmi.
      "Stanovy určujú, že každý záujemca o členstvo je jeden rok po podaní prihlášky podporným členom a až po uplynutí tohto obdobia je prijatý príslušným orgánom strany za riadneho člena," vysvetlila. Most-Híd sa podľa nej pri prijímaní ľudí za podporných členov nevenuje ich minulej straníckej príslušnosti. "Predošlé členstvo v SMK nevylučuje získanie členstva v Moste-Híd," zdôraznila.
      V súvislosti s prichádzajúcimi novými členmi Bugár vyhlásil, že pri ich prijímaní je Most-Híd veľmi opatrný, a to najmä ak ide o bývalých straníkov SMK. "Lebo tí, ktorí si zobrali na seba to riziko, že zaslali prihlášky vtedy, keď ešte nevedeli, čo bude, tak tí majú teraz právo skúmať každého, či neprichádza preto, že čaká nejaké výhody," vysvetlil.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies