Elitného českého vyšetrovateľa protikorupčnej polície stíhajú pre vynášanie údajov

NETKY.SK • 2 August 2013, 07:06 • 2 min
Elitného českého vyšetrovateľa protikorupčnej polície stíhajú pre vynášanie údajov

PRAHA - Jedného z elitných vyšetrovateľov českej protikorupčnej polície obvinila Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov (GIBS) zo zneužitia právomocí. Informáciu o začatí stíhania príslušníka Polície ČR potvrdil pre verejnoprávnu Českú televíziu dnes Marek Bodlák z príslušného odboru Vrchného štátneho zastupiteľstva v Prahe.

slovakia

left justify in out

Podľa rovnakého elektronického média sa obvinený mal pri vyšetrovaní prípadu Riaditeľstva ciest a diaľnic previniť vynášaním informácií o identite utajených svedkov jednému z obhajcov.

V kauze, ktorá súvisí s prenájmom diaľničných odpočívadiel, údajne nevýhodných pre štát, čelia obvineniu piati ľudia, vrátane dvoch bývalých šéfov spomínaného riaditeľstva, Petra Laušmana a Alfréda Brunclíka.

Obvinenie policajta podľa Českej televízie súvisí so zásahom príslušníkov GIBS v sídle protikorupčnej polície na sklonku apríla-začiatku mája, pri ktorom si inšpektori odniesli počítače a spisy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona