Elitného bratislavského advokáta Alexandra F. odsúdili trestným rozkazom

NETKY.SK • 4 Február 2015, 18:39 • 2 min
Elitného bratislavského advokáta Alexandra F. odsúdili trestným rozkazom

BRATISLAVA - Elitného bratislavského advokáta Alexandra F., známeho z viacerých káuz, na začiatku januára tohto roku uznal Okresný súd Bratislava V trestným rozkazom vinným z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.

slovakia

left justify in out

Sudca rozhodol aj o peňažnom treste vo výške 3000 eur a zároveň mu uložil trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu na 18 mesiacov.
     

"Do právoplatnosti rozsudku sa nebudem vyjadrovať. Nemám pozastavený výkon činnosti a nevidím dôvod pre pozastavenie činnosti. Vo veci sa začína konať od začiatku, keďže som voči trestnému rozkazu podal odpor," uviedol dnes pre TASR advokát. Ako prvý o verdikte bratislavského nižšieho súdu nad advokátom informovalo najnovšie vydanie týždenníka Plus 7 dní.
     

Alexandra F. zastavili bratislavskí policajti v máji minulého roku na jeho Toyote Land Cruiser. Podrobili ho dychovej skúške na alkohol. "Hodnota, ktorú vodič nafúkal, predstavovala 1,06 mg alkoholu na liter vydychovaného vzduchu," informovala vtedy Tatiana Kurucová z policajného riaditeľstva v Bratislave. Znamená to, že elitnému právnikovi namerali v dychu viac ako 2,2 promile. Právnik strávil noc v policajnej cele, píše ďalej týždenník Plus 7 dní.
     

Po mesiacoch vyšetrovania sa Alexander F. 5. januára tohto roku postavil pred Okresný súd Bratislava V. Ten ho uznal vinným z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Sudca rozhodol aj o peňažnom treste vo výške 3000c eur a zároveň mu uložil trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu počas 18 mesiacov. Ak advokát nezaplatí, pôjde podľa rozhodnutia súdu rovno za mreže, a to na päť mesiacov. "Obvinený dňa 23. januára 2015 podal proti trestnému rozkazu odpor. V zmysle Trestného poriadku súd vytýči vo veci hlavné pojednávanie," uviedol Pavol Adamčiak, hovorca bratislavských súdov. Advokátovi tak teraz hrozí, že príde o advokátsku licenciu.
     

"Predsedníctvo Slovenskej advokátskej komory sa bude prípadom zaoberať po doručení odsudzujúceho rozhodnutia súdu prvého stupňa na svojom zasadnutí, kde Slovenská advokátska komora zo zákona pozastavuje výkon činnosti advokáta až do právoplatného skončenia veci," povedala Naďa Ondrišová zo Slovenskej advokátskej komory. Ak by advokáta uznal vinným aj Krajský súd v Bratislave, bude to mať negatívny vplyv na jeho profesionálnu kariéru. Slovenská advokátska komora má povinnosť vyčiarknuť zo zoznamu advokáta v prípade nezahladeného právoplatného odsudzujúceho rozhodnutia za úmyselný trestný čin, napísal ďalej týždenník.
     

Alexander F. obhajoval napríklad mužov obžalovaných z vraždy študenta Daniela Tupého, obávaných piťovcov, kontroverzného podnikateľa Ivana B., ktorý mal vydierať v mene Vladimíra Mečiara, policajtku spájanú s vynesením tzv. mafiánskych zoznamov, drogový gang Tibora V., či autíčkarsky gang Martina R., a bankomatovú mafiu Jána G.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies