Železničná stanica Nové Mesto sa na majstrovstvách sveta predstaví v novom šate

NETKY.SK • 14 Apríl 2011, 12:07 • 2 min
Železničná stanica Nové Mesto sa na majstrovstvách sveta predstaví v novom šate

Železničná stanica Nové Mesto sa na majstrovstvách sveta predstaví v novom šate

slovakia

left justify in out

img

Pred blížiacim sa začiatkom  majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji finišujú práce na troch bratislavských železničných staniciach, ktoré budú tvoriť vstupné brány pre početných návštevníkov hlavného mesta SR.
Železničnú stanicu Nové Mesto dnes navštívil minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Figeľ. Ako konštatoval, priestory stanice sa veľmi dobrým spôsobom podarilo skultúrniť. Opravili sa fasády, vymenili dlažby, urobili nové nátery a predovšetkým sa vybudovali nové sociálne zariadenia a bezbariérové prístupy.
Rekonštrukčné práce si vyžiadali 900.000 eur. "V priebehu niekoľkých týždňov menia vizáž železničné stanice Nové Mesto, Petržalka a Hlavná stanica. Sú čisté, vynovené, sú tu zariadenia, ktoré už zodpovedajú 21. storočiu. Som rád, že o pár dní môže byť stanica Nové Mesto odovzdaná do užívania. Takéto prostredie by nemalo byť výnimočné, ale tvoriť stály štandard. Kultúra cestovania súvisí aj s rozvojom cestovného ruchu prostredníctvom železničnej dopravy, na ktorom nám záleží," uviedol Figeľ.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies